ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ

Λεκλέρκ: "Οι νίκες θα έρθουν σύντομα για τη Ferrari"

Ο Σαρλ Λεκλέρκ στο μονοθέσιο της Ferrari
Ο Σαρλ Λεκλέρκ στο μονοθέσιο της Ferrari © SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Η πρόοδος της Ferrari μπορεί να μην φάνηκε στον αγώνα του Μπακού, και οι δύο διαδοχικές pole positions να κολακεύουν την απόδοση της SF21, όμως ο Σαρλ Λεκλέρκ είπε ότι η επιστροφή της Scuderia στις νίκες δεν είναι μακριά.

Η Ferrari επαναλάμβανε πριν το GP του Αζερμπαϊτζάν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο για τον Λεκλέρ να μετουσιώσει την πολ ποζίσιον σε νίκη, όμως μία θέση στο βάθρο -στο οποίο ανέβηκαν οι Aston Martin και Alpha Tauri- δεν ήταν ουτοπικός στόχος.

Οι δυσκολίες στη διαχείριση των ελαστικών, η ανώτερη στρατηγική του Σεμπάστιαν Φέτελ και της Aston Martin, και η ισχύς της Honda μαζί με την απόδοση του Πιέρ Γκασλί, ήταν κάποιες από τις αιτίες για αυτό που έμοιασε με «αποτυχία» για τη Ferrari στο Μπακού - ειδικά σε έναν αγώνα που δύο Mercedes και μία RB-Honda ήταν εκτός νυμφώνος.

Παρόλα αυτά, ο Λεκλέρ κέρδισε τον Λάντο Νόρις, που ήταν και το σημαντικό για τη Ferrari, κι έτσι η Scuderia πέρασε τη McLaren στη βαθμολογία -έστω και με μόλις δύο βαθμούς- για να ανέβει στην τρίτη θέση των κατασκευαστών μετά από σχεδόν έναν χρόνο. Κι επιπλέον, τα μέλη της ομάδας μίλησαν για σημαντική πρόοδο, που ο Λεκλέρ εκτιμά ότι "θα φέρει νίκες σύντομα".

"Πρέπει να δούμε τη γενική εικόνα, από την άποψη ότι σημειώνουμε πρόοδο. Δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει ένας δύσκολος αγώνας. Δεν ήθελα να ρισκάρω πολύ, αν και το έκανα στους δύο τελευταίους γύρους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μαχόμαστε με τη McLaren και υπήρχαν πολλοί βαθμοί να κερδίσουμε [στο Μπακού]", είπε ο Μονεγάσκος.

«Αν δείτε την απόλυτη ταχύτητα, δεν ήμασταν τόσο μακριά από τη Mercedes και τη Red Bull με τα σκληρά ελαστικά στο μέσον του αγώνα, οπότε υπήρξαν πολλά θετικά. Κι έτσι, δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με την τέταρτη θέση, διότι είμαστε εδώ για να κερδίζουμε. Δίνουμε ό,τι έχουμε και είμαι βέβαιος ότι οι νίκες θα έρθουν σύντομα», συμπλήρωσε ο Λεκλέρ.

GP AZERBAIJAN F1/2021 - SABATO 05/06/2021 
 credit: @Scuderia Ferrari Press Office
Μπινότο και Σάινθ © SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE


Τα λόγια του αγωνιστικού διευθυντή της ομάδας, Ματία Μπινότο, ήταν στο ίδιο μήκος κύματος: "Δεν ήταν και ο καλύτερος αγώνας από πλευράς μας, περιμέναμε κάτι καλύτερο μετά τις κατατακτήριες. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να βελτιώσουμε, είμαι σίγουρος. Δύο αυτοκίνητα μπροστά μας είμαι δυνατότερα, χωρίς αμφιβολία. Ήταν σπουδαίο ότι κατακτήσαμε τις πολ ποζίσιονς στο Μονακό και στο Μπακού, αλλά αυτές δεν αντιπροσωπεύουν την αληθινή δυναμική μας", είπε ο Ιταλός.

"Όμως προοδεύουμε. Μαθαίνουμε το αυτοκίνητο, το αξιοποιούμε περισσότερο από όσο στην αρχή της χρονιάς, και ξέρουμε ότι θα έρθουν κάποιες εξελίξεις του στο μέλλον. Οι δύο διαδοχικές πολ ποζίσιονς δείχνουν την πρόοδο της ομάδας και του αυτοκινήτου, όπως και η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Τώρα μας περιμένουν τρεις αγώνες στη σειρά τις επόμενες εβδομάδες. Σίγουρα η ομάδα θα μείνει αφοσιωμένη, θετική, προσπαθώντας να τα καταφέρει καλύτερα στο μέλλον", κατέληξε.

Ο Κάρλος Σάινθ στην πίστα του Μπακού
Ο Κάρλος Σάινθ στην πίστα του Μπακού © 2021 DARKO VOJINOVIC / ASSOCIATED PRESS

Και ο Κάρλος Σάινθ, που είχε μεγάλα προβλήματα με τη θέρμανση των ελαστικών (με αποτέλεσμα την έξοδό του από την πίστα στον 10ο γύρο), συμφώνησε: "Ο ρυθμός μας στον αγώνα δεν ήταν πρόβλημα. Ήταν δυνατός όλο το τριήμερο, και παρότι ήταν λίγο πίσω από τις Mercedes και Red Bull, παρέμενε πολύ καλός. Έτσι, θα κρατήσω τα θετικά, ότι ο ρυθμός μας στον αγώνα είναι εξαιρετικός.

Αλλά πρέπει να βελτιωθούμε, με την παγερή αίσθηση των ελαστικών - αυτό θα με βοηθήσει να έχω ένα συγκροτημένο πλήρες τριήμερο. Διότι είχα προβλήματα με τη θέρμανσή τους, τα μπλοκάριζα συχνά -τόσο τη μαλακή όσο και τη σκληρή γόμα. Μόλις το αναλύσουμε αυτό, θα γυρίσουμε δυνατότεροι και με περισσότερη αυτοπεποίθηση", κατέληξε ο Ισπανός.

TAGS ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FORMULA 1 GP ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ