FORMULA 1

Λεκλέρ: "Βρισκόμαστε στη θέση που αξίζουμε"

Ο Σαρλ Λεκλέρ
Ο Σαρλ Λεκλέρ SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο Σαρλ Λεκλέρ παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Red Bull στις κατατακτήριες του Άμπου Ντάμπι, και μίλησε για συνεργασία με τον Σάινθ στον αυριανό αγώνα της Γιάς Μαρίνα. Ο Φερστάπεν αποκάλυψε ένα τεχνικό πρόβλημα που απείλησε τη συμμετοχή του στο Q3.

Ο Σαρλ Λεκλέρ και ο Μαξ Φερστάπεν κατάφεραν στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών του GP του Άμπου Ντάμπι να βρουν την ισορροπία των Ferrari F1-75 και Red Bull RB18, κυρίως σε ό,τι αφορά στη θέρμανση των ελαστικών.

Όμως, ο πρώτος παραδέχθηκε ότι η Scuderia δεν είχε σήμερα την ταχύτητα της RBR και ότι θα έχανε την πολ ποζίσιον ακόμη κι αν δεν είχε ένα μικρό μπλοκάρισμα των φρένων: «Μπλόκαρα έναν τροχό στη στροφή 6, αλλά βρισκόμαστε στη θέση που αξίζουμε, η Red Bull ήταν πιο δυνατή», είπε ο Λεκλέρ.

Ο Μονεγάσκος ισοβαθμεί (με 290 β. έκαστος) με τον Σέρτζιο Πέρεζ στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, συνεπώς οι δύο θα έχουν μια ενδιαφέρουσα μάχη αύριο - για την οποία ο οδηγός της Ferrari είπε: «Θα έχει ενδιαφέρον η μάχη με τον Τσέκο αύριο. Ελπίζω να μπορέσουμε να δουλέψουμε μαζί με τον Κάρλος αύριο για να πάρουμε το καλύτερο για την ομάδα».

Το ό,τι καλύτερο, στο οποίο αναφέρεται ο 25χρονος, δεν έχει να κάνει μόνο με τη μάχη του με τον Πέρεζ για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, αλλά και τη μάχη της Scuderia με τη Mercedes για την ίδια θέση στους κατασκευαστές. Η ιταλική ομάδα έχει προβάδισμα 19 βαθμών.

Ο Φερστάπεν, στο μεταξύ, παραδέχθηκε ότι υπήρξε μια λίγο αγχωτική στιγμή στο γκαράζ της RBR πριν ξεκινήσει τος προσπάθειές του στο Q3: «Στο Q3 αισθάνθηκα πιο φυσιολογικά, αν και ξεκινήσαμε με μια μικρή ανησυχία γιατί ο κινητήρας έσβησε», είπε ο Ολλανδός.

Και συμπλήρωσε: «Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στις κατατακτήριες αυτές. Η δεύτερη περίοδος ήταν λίγο μπερδεμένη, δεν μπορούσα να βρω την πρόσφυση. Σίγουρα η σημερινή μέρα ήταν εκπληκτική, αλλά περιμένω μια καλή μάχη αύριο».

Όσο για τον Πέρεζ, μετά το τέλος των κατατακτήριων τόνισε: «Είναι μια καλή θέση εκκίνησης, απλά δεν έκανα αυτό το τελευταίο βήμα στο Q3. Αλλά είναι καλό ότι κλειδώσαμε την πρώτη σειρά για αύριο, και ο Μαξ έκανε καλή δουλειά για μένα. Ελπίζω να έχουμε καλό αγώνα αύριο, θα έχει ενδιαφέρον λογικά».

Το GP του Άμπου Ντάμπι, 22ο και τελευταίο του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, ξεκινά αύριο (Κυριακή 20/11) στις 15:00 ώρα Ελλάδος. Μείνετε συντονισμένοι στο SPORT24 για τη LIVE κάλυψη του.

TAGS FORMULA 1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ