FORMULA 1

Λεκλέρ: "Πρέπει να τα κάνουμε όλα σωστά στον αγώνα, ο στόχος είναι η νίκη"

AP Photo/Luca Bruno
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco celebrates his pole position after the qualifying session ahead of the Formula One Monaco Grand Prix at the Monaco racetrack, in Monaco, Saturday, May 25, 2024. AP PHOTO/LUCA BRUNO

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο Σαρλ Λεκλέρ ενόψει του αυριανού GP του Μονακό (26/05, 16:00), μετά την εντυπωσιακή του πολ ποζίσιον στις δοκιμές κατάταξης. Ωστόσο, είπε ότι "είναι απαραίτητο να φέρουμε τη νίκη στην ομάδα".

Ο 25χρονος οδηγός της Scuderia κατέκτησε την πολ ποζίσιον για τον αγώνα της πατρίδας του με ενάμισι δέκατο διαφορά από τον Όσκαρ Πιάστρι της McLaren, επιβεβαιώνοντας την εξαίρετη και απόδοση του ίδιου και την απόλυτη ισορροπία της Ferrari SF-24 στον πιο ιδιαίτερο αγώνα της χρονιάς, που είχε φανεί από τις ελεύθερες δοκιμές.

Αυτή ήταν η τρίτη πολ ποζίσιον του Λεκλέρ στην πατρίδα του, όμως στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει να αξιοποιήσει καμία από τις δύο για να κερδίσει. Για την ακρίβεια, ο οδηγός της Ferrari δεν έχει ανέβει ποτέ καν στο βάθρο του αγώνα της χώρας του.

Το 2021 ο Μονεγάσκος κέρδισε την πολ ποζίσιον αλλά είχε ατύχημα στο τέλος του Q3. Η Ferrari δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει το cavallino, κι έτσι δεν εκκίνησε την επόμενη μέρα τον αγώνα. Ένα χρόνο μετά, εκκίνησε και πάλι από την πρώτη θέση αλλά τερμάτισε εντέλει στην 4η, μετά από ένα στρατηγικό σφάλμα της Scuderia.

Και για αυτούς ακριβώς τους λόγους ήταν επιφυλακτικός στις δηλώσεις του μετά την πολ ποζίσιον: Ήταν ωραία. Η αίσθηση μετά το γύρο των δοκιμών κατάταξης είναι πολύ, πολύ ιδιαίτερη εδώ. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για το γύρο μου. Ο ενθουσιασμός είναι πολύ μεγάλος που αισθάνεσαι πολύ όμορφα”, τόνισε ο 25χρονος.

Και συνέχισε: “Ωστόσο, ξέρω ότι πολλές φορές στο παρελθόν οι κατατακτήριες δεν ήταν το παν, όσο κι αν βοηθούν για τον αγώνα της Κυριακής. Πρέπει να τα κάνουμε όλα σωστά την Κυριακή, και τα προηγούμενα χρόνια δεν το πετύχαμε. Αλλά είμαστε πια δυνατότερη ομάδα, είμαστε σε πιο δυνατή θέση. Και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα αύριο, και φυσικά η νίκη είναι ο στόχος.

Χρειάζομαι μια καλή εκκίνηση. Πρέπει να εκκινήσω καλά από τη θέση μου και μόλις το κάνουμε αυτό, τότε ελπίζω ότι και ο Κάρλος θα έχει μια καλή εκκίνηση και θα με ακολουθήσει στην πρώτη στροφή για να έχουμε το 1-2. Κι αν είμαστε στο 1-2, μπορούμε να το διαχειριστούμε ως ομάδα. Αυτό θα ήταν το τέλειο σενάριο. Αλλά ό,τι κι αν γίνει πρέπει να φέρουμε τη νίκη στην ομάδα”, κατέληξε ο Σαρλ Λεκλέρ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΜΟΝΑΚΟ ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ