FORMULA 1

Λεκλέρ και Αλόνσο δέχθηκαν ποινές θέσεων για την εκκίνηση του GP ΗΠΑ

Ferrari driver Charles Leclerc, of Monaco, waits to drive during the second practice session for the Formula One U.S. Grand Prix auto race at Circuit of the Americas, Friday, Oct. 21, 2022, in Austin, Texas. (AP Photo/Darron Cummings)
Σαρλ Λεκλέρ, Ferrari AP

H Ferrari επιβεβαίωσε ότι άλλαξε τον κινητήρα V6 και το Turbo της F1-75 του Σαρλ Λεκλέρ τη δεύτερη μέρα στο Όστιν του Τέξας, κοστίζοντας 10 θέσεις στην εκκίνηση της Κυριακής στον Μονεγάσκο. Πέντε θέσεις ποινής και για τον Φερνάντο Αλόνσο, που επίσης άλλαξε τον V6 της Renault.

H ποινή στον Λεκλέρ αφορά στη χρήση του έκτου αντιτύπου για φέτος τόσο του θερμικού κινητήρα V6 όσο και του υπερσυμπιεστή (turbo), και σίγουρα δεν θα τον βοηθήσει και ιδιαίτερο αυτό στη μάχη του με τον Σέρτζιο Πέρεζ για την δεύτερη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών.

Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα αξιοπιστίας για την αντικατάσταση των μηχανικών μερών του κινητήρα του Λεκλέρ. Αντίθετα, η Ferrari έκανε ορισμένες αναβαθμίσεις αξιοπιστίας, που επιτρέπονται στο πλαίσιο παύσης της εξέλιξης των μονάδων ισχύος ως το τέλος του 2025.

Οι αναβαθμίσεις αυτές θα επιτρέψουν στη Scuderia να κάνει λίγο πιο ακραία ρύθμιση του κινητήρα, και έτσι να κερδίσει την απόδοση που έχασε όταν νωρίτερα φέτος κατέβασε τις ρυθμίσεις μετά τις εγκαταλείψεις του Λεκλέρ με σπασμένα μοτέρ στο Αζερμπαϊτζάν και στη Βαρκελώνη.

Επίσης, η τοποθέτηση του αναβαθμισμένου αυτού κινητήρα (και Turbo) θα επιτρέψει στη Ferrari να τον δοκιμάσει και εξελίξει στην πράξη, στην πίστα και στα τέσσερα εναπομείναντα GP της φετινής Formula 1, ενόψει του 2023. «Θα χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους τέσσερις αγώνες για να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτερη ομάδα του χρόνου», τόνισε ο Λεκλέρ.

Όσο για τον Φερνάντο Αλόνσο, ο Ισπανός θα δεχθεί ποινή 5 θέσεων διότι άλλαξε μόνο τον κινητήρα V6 της Alpine (Renault), που είναι η έκτη του φετινή μονάδα από τις τρεις που επιτρέπονται για όλη τη σεζόν.

Θυμίζουμε ότι ακριβώς την ίδια ποινή 5 θέσεων, και για τον ίδιο ακριβώς λόγο -αλλαγής του θερμικού κινητήρα- δέχθηκε και ο Σέρτζιο Πέρεζ της RBR και ο Γκουάνιου Τσόου της Alfa Romeo. Έτσι, συνολικά 4 οδηγοί θα εκκινήσουν στο Όστιν από πιο πίσω θέσεις από αυτές που κέρδισαν στις δοκιμές κατάταξης.

TAGS FORMULA 1 GP ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ