FORMULA 1

Λεκλέρ: "Έχουμε δουλειά ακόμη για να φτάσουμε τη Red Bull"

Ο Σαρλ Λεκλέρ
Ο Σαρλ Λεκλέρ 2023 AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Δυόμισι μήνες μετά το τελευταίο του βάθρο στο Μπακού, ο Σαρλ Λεκλέρ επέστρεψε με τη δεύτερη θέση στο GP Αυστρίας - όμως η κυριαρχία της Red Bull RB19 του Μαξ Φερστάπεν ήταν τέτοια που ο Μονεγάσκος στάθηκε περισσότερο στην ανάγκη της Scuderia να κλείσει το χάσμα από την κορυφή.

Όπως στον αγώνα του Καναδά, έτσι και σήμερα στο Αυστριακό GP η Ferrari κατάφερε να αντλήσει το μέγιστο από το μονοθέσιό της, SF-23. Αυτή τη φορά η επιτυχία της μεταφράστηκε σε μια θέση στο βάθρο για τον Σαρλ Λεκλέρ, που σίγουρα θα την κατακτούσε μαζί με τον Κάρλος Σάινθ και στο Μόντρεαλ χωρίς τα λάθη εκείνων των δοκιμών κατάταξης.

Ο Λεκλέρ στάθηκε στην ικανοποίηση της επιστροφής στο βάθρο μετά το GP του Αζερμπαϊτζάν τον Απρίλιο, καθώς και στη βελτίωση της απόδοσης της SF-23 με τις αναβαθμίσεις -στο δάπεδο και στην εμπρός πτέρυγα- που της επεφύλασσε η Scuderia για τον αγώνα της Αυστρίας.

Όμως, περισσότερο από όλα στάθηκε στο χάσμα απόδοσης που εξακολουθεί να υφίσταται από τη Red Bull RB19. Ο Λεκλέρ ηγήθηκε μεν για σχεδόν 10 γύρους στον αγώνα, μετά το πρώτο πιτ-στοπ του Φερστάπεν, όμως ο Ολλανδός κατάφερε να τον πλησιάσει, να τον περάσει και να ανοίξει διαφορά στην κορυφή με πολύ μεγάλη ευκολία.

Έτσι, ο 25χρονος είπε ότι η ιταλική ομάδα έχει πολλή δουλειά μπροστά της ακόμα: "Πιστεύω ότι την Παρασκευή και σήμερα πήραμε τη μέγιστη απόδοση από ό,τι είχαμε, ειλικρινά. Μόνο χθες (σ.σ.: στον αγών Sprint, όπου τερμάτισε στη 12η θέση) ήμουν μακριά από τον ανταγωνιστικό ρυθμό. Αλλά είναι ωραίο ότι επιστρέψαμε στο βάθρο.

Οι αναβαθμίσεις που φέραμε στο αυτοκίνητο με έκαναν να νιώσω λίγο καλύτερα σε αυτές τις συνθήκες, και τα πράγματα δείχνουν καλά για το μέλλον. Η ομάδα έκανε εκπληκτκική δουλειά για να φέρει αυτές τις αναβαθμίσεις νωρίτερα. Οπότε αυτό είναι σπουδαίο. Όμως, προφανώς έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε, διότι ο Μαξ και ο [Πέρεζ] είχαν πολύ ανώτερο ρυθμό", πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον αγώνα, και για την απόφαση της Ferrari για διπλό πιτ-στοπ στον 15ο γύρο υπό το εικονικό όχημα ασφαλείας για την εγκατάλειψη του Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο Λεκλέρ εξήγησε: "Πασχίζουμε πολύ στο 'βρώμικο' αέρα [του μπροστινού μονοθεσίου], οπότε προσπαθούσα να πάρω μια καθαρή θέση στην πίστα παρότι γνωρίζαμε ότι μακροχρόνια στη διάρκεια όλου του αγώνα θα ήταν δύσκολο να κρατήσουμε τον Μαξ πίσω μας με την ταχύτητα που είχε.

Προσπάθησα, αλλά δεν ήταν αρκετό. Αλλά τουλάχιστον χαίρομαι που γυρίσαμε στο βάθρο, ειδικά μετά τους τελευταίους αγώνες που ήταν λίγο πιο δύσκολο», συμπλήρωσε ο Μονεγάσκος. Και κατέληξε συμφωνόντας πως στο Σίλβερστοουν το επόμενο Σαββατοκύριακο, σε μια πίστα που ταιριάζει πολύ στο μονοθέσιο της Ferrari, η SF-23 με όλες τις αναβαθμίσεις της «μπορεί να είναι λίγο πιο ανταγωνιστική στις Red Bull".

TAGS FORMULA 1 F1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ