FORMULA 1

Λατίφι: "Θέλω να απολογηθώ για το λάθος, δεν ήθελα να επηρεάσω ακούσια την κούρσα"

Ο Νικολάς Λατίφι
Ο Νικολάς Λατίφι PHOTO CREDITS: © 2021 KENZO TRIBOUILLARD / AP IMAGES

Ο Νικολάς Λατίφι απολογήθηκε για το οδηγικό λάθος που έφερε το Safety Car στη Yas Marina Circuit του Άμπου Ντάμπι κι εν συνεχεία έδωσε την ευκαιρία στον Μαξ Φερστάπεν να κατακτήσει τον τίτλο στη Formula 1.

Άθελά του, ο Νικολάς Λατίφι έγινε το κεντρικό πρόσωπο στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι αφού η δική του εγκατάλειψη έδωσε την ευκαιρία στον Μαξ Φερστάπεν να εκμηδενίσει την απόσταση που τον χώριζε με τον Λιούις Χάμιλτον και, εν συνεχεία, τη δυνατότητα να πάρει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο πιλότος της Williams Racing έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή που κατέστησε απαραίτητη την είσοδο του Safety Car στην πίστα, γεγονός που άλλαξε άρδην τα δεδομένα του αγώνα.

Με το όνομά του να συζητιέται ξανά και ξανά τις τελευταίες ώρες, ο Νικολάς Λατίφι πήρε θέση για όσα έγιναν και απολογήθηκε για το οδηγικό λάθος που έκανε και επηρέασε την εξέλιξη του Grand Prix και κατ' επέκταση του τίτλου στη Formula 1.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως "δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να απολογηθώ επειδή επηρέασα και δημιούργησα μια ευκαιρία. Έκανα ένα λάθος. Αυτή η γωνία ήταν λίγο περίεργη για μένα όλο το διήμερο, οπότε με βρώμικα ελαστικά και βρώμικο αέρα, έκανα ένα λάθος. Δεν είχα επίγνωση τι γίνεται στην κούρσα μέχρις εκείνη την στιγμή. Προφανώς δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να επηρεάσω ακούσια όλο αυτό, αλλά έκανα ένα λάθος και κατέστρεψα τον δικό μου αγώνα".

TAGS FORMULA 1 F1 WILLIAMS GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ