MOTOGP

Κάταγμα στο δεξί πόδι για τον Μαρκ Μάρκεζ -Χάνει τουλάχιστον δύο αγώνες

DUCATI MEDIA

Το τρομακτικό ατύχημα του πρωταθλητή του MotoGP Μαρκ Μάρκεζ στο Sprint του ΛεΜάν τον άφησε με σπασμένο πόδι, όπως αποκάλυψε η ακτινογραφία στο ιατρικό κέντρο της γαλλικής πίστας. Φεύγει άμεσα για επέμβαση στην Ισπανία, χάνει το αυριανό GP Γαλλίας και το επόμενο της Βαρκελώνης.

Ο Ισπανός της Ducati είχε ένα πολύ βίαιο highside στον προτελευταίο γύρο του σημερινού (9/5) αγώνα Sprint της Γαλλίας. Μετά τη σφοδρή του πτώση στην έξοδο της στροφής 14, κατά την οποία η Ducati του διαλύθηκε, ο Μάρκεζ σηκώθηκε και περπάτησε μόνος του μακριά από το σημείο – αλλά κουτσαίνοντας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο ιατρικό κέντρο της πίστας του ΛεΜάν, όπου η ακτινογραφία στην οποία υπεβλήθη αποκάλυψε ότι η πτώση τον άφησε με σπασμένο το 5ο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού.

Μετά από αυτό, αποφασίστηκε να αποχωρήσει άμεσα για τη Μαδρίτη, ώστε να υποβληθεί εκεί σε χειρουργική επέμβαση. Όπως είναι φυσικό, μετά από αυτή την εξέλιξη του Ισπανός θα χάσει και το αυριανό MotoGP Γαλλίας και τον αγώνα της Βαρκελώνης, στην πατρίδα του, το αμέσως επόμενο τριήμερο.

Αυτό είναι ένα σημαντικό πλήγμα για την προσπάθεια του Μάρκεζ να υπερασπιστεί τον τίτλο του MotoGP. Χωρίς νίκη σε κυρίως αγώνα φέτος και με αρκετά προβλήματα να βρει ρυθμό με τη Ducati του, μετά από το σημερινό Sprint έχει μείνει 51 βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Μάρκο Μπετζέκι της Aprilia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ