PEUGEOT

Η Peugeot επίλεξε Βαντόρν για το WEC

Peugeot Sport_New official WEC driver
Peugeot Sport_New official WEC driver PEUGEOT

Ο Στόφελ Βαντόρν θα είναι επίσημος οδηγός της Team Peugeot TotalEnergies στο WEC (World Endurance Championship) για τη σεζόν 2024 με το Peugeot 9X8.

Ο μέχρι σήμερα εφεδρικός οδηγός της Peugeot Sport, Στόφελ Βαντόρν, ανακοινώθηκε ως επίσημος οδηγός της Team Peugeot TotalEnergies για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA της επόμενης σεζόν. Με την εξέλιξη αυτή, ο 31χρονος Βέλγος με το πλούσιο βιογραφικό, θα βρίσκεται στο τιμόνι ενός Peugeot 9X8 για το 2024.

Peugeot Sport_New official WEC driver
Peugeot Sport_New official WEC driver PEUGEOT


Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της FIA Formula E του 2022, έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνες αντοχής το 2019 στην κατηγορία LMP1 με την SMP Racing και στη συνέχεια το 2021 με την JOTA στην κατηγορία LMP2. Ο Στόφελ Βαντόρν, επίσης επίσημος οδηγός της DS Penske, μέλος του ομίλου Stellantis Motorsport στον οποίο ανήκει και η Team Peugeot, γνωρίζει ήδη τους μελλοντικούς συναδέλφους του οδηγούς.

Το ίδιο συμβαίνει προφανώς και με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας χάρη σε προηγούμενες δοκιμές σε πίστα αλλά και προσομοιωτές εξάσκησης στις εγκαταστάσεις της Peugeot Sport. Μάλιστα είχε την ευκαιρία να «γνωρίσει» το Peugeot 9X8 που θα οδηγήσει σε λίγους μήνες επίσημα στο FIA WEC, κατά την διάρκεια του αγώνα 6 Hours of Fuji πριν λίγες μέρες, αντικαθιστώντας τον Νίκο Μίλερ που ήταν τραυματίας.

Peugeot Sport_New official WEC driver
Peugeot Sport_New official WEC driver PEUGEOT


Επισημοποιώντας τον Στόφελ Βαντόρν ως επίσημο οδηγό της, η Team Peugeot TotalEnergies επιλέγει τη συνέπεια και τη σταθερότητα με έναν μόνο στόχο: αγώνας για τη νίκη ενάντια στον σκληρό και ισχυρό ανταγωνισμό της κατηγορίας Hypercar την επόμενη σεζόν με τουλάχιστον δέκα κατασκευαστές να συμμετέχουν σε αυτήν. Ο Βαντόρν θα ξεκινήσει ως επίσημος οδηγός στον πρώτο αγώνα της FIA WEC που θα διεξαχθεί στο Κατάρ στις 2 Μαρτίου 2024.

TAGS PEUGEOT TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES PEUGEOT 9X8
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ