FORMULA 1

Η Ferrari θα κρατήσει τους Λεκλέρ-Σάινθ και μετά το 2024, λέει ο πρόεδρός της

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο ισχυρός άνδρας της Ferrari Τζον Έλκαν ανέφερε πως οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ "σίγουρα θα μείνουν μαζί μας" και μετά τη λήξη των συμβολαίου τους με τη Scuderia, στο τέλος του 2024, όπως αναφέρει το πρακτορείο Agenzia Italpress.

Από το τέλος του 2022 μέχρι και το καλοκαίρι πλήθος φημών συνέδεαν τον Σαρλ Λεκλέρ με τη Mercedes και Aston Martin και τον Κάρλος Σάινθ με τις Sauber/Audi (κατά κύριο λόγο), McLaren και Alpine.

Όμως, τους τελευταίους μήνες άρχισε να γίνεται όλο και πιο σαφές ότι ο Μονεγάσκος και ο Ισπανός θα ανανεώσουν το συμβόλαιό τους με τη Scuderia που λήγει -και για τους δύο- στο τέλος του 2024. Και τώρα ήρθε η ισχυρότερη ένδειξη από όλες: τα λόγια του προέδρου της Ferrari, διαδόχου της οικογένειας Ανιέλι και ισχυρού άνδρα του γιγάντιου ομίλου Stellantis, Τζον Έλκαν.

Στη διάρκεια της ημέρας επενδυτών της εταιρείας Exor της δυναστείας των Ανιέλι, ο Έλκαν -όπως αναφέρει το πρακτορείο Italpress- είπε: “Ο Σάινθ και ο Λεκλέρ; Σίγουρα θα μείνουν. Από τη δική μας πλευρά υπάρχει η απόλυτη διάθεση να συνεχίσουμε μαζί τους”.

Εν συνεχεία, στην ίδια εκδήλωση, ο Έλκαν αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν της Scuderia λέγοντας: “Ήταν μια απογοητευτική χρονιά, διότι δεν καταφέραμε να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Όμως, στο τελευταίο μέρος του πρωταθλήματος καταφέραμε να ανταγωνιστούμε τη Red Bull, κερδίζοντας αρκετές πολ ποζίσιονς. Τώρα πρέπει να μετατρέψουμε τις πολ ποζίσιονς σε νίκες.

Από την άλλη πλευρά, σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα οδηγών, δεν καταφέραμε να είμαστε αντταγωνιστικοί λόγω της πληθώρας των ατυχημάτων και πολλών άτυχων στιγμών. Έτσι, πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά πάνω σε αυτή τη βάση και να πιέσουμε ακόμα περισσότερο τα ερχόμενα χρόνια, με την ελπίδα να διεκδικήσουμε τον τίτλο”, κατέληξε ο Έλκαν.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, ο καλά δικτυωμένος στο Μαρανέλο Ιταλός δημοσιογράφος Λεό Τουρινί έγραψε στο blog του ότι πολύ σύντομα η Scuderia Ferrari θα ανακοινώσει και επίσημα την επέκταση των συμβολαίων του Σαρλ Λεκλέρ και του Κάρλος Σάινθ πέραν του 2024.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ