FORMULA 1

Η Ferrari πάντα σκεφτόταν το πρωτάθλημα του 2022

Ο Ματία Μπινότο στο γκραν πρι της Ρωσίας | 26 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Ματία Μπινότο στο γκραν πρι της Ρωσίας | 26 Σεπτεμβρίου 2021 @ SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Η Ferrari δεν έχει κρύψει τη φιλοδοξία της να επιστρέψει σε θέση πρωταθλητισμού το 2022 στη Formula 1 εκμεταλλευόμενη τη ριζική αλλαγή κανονισμών, και ο Ματία Μπινότο δήλωσε ότι η βελτίωση της φετινής SF21 δεν προκάλεσε κανένα συμβιβασμό στο σχεδιασμό του μονοθεσίου της νέας σεζόν.

Η Ferrari βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς σε μια μάχη διαρκείας με τη McLaren για την 3η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών του πρωταθλήματος της Formula 1 του 2021 - αλλά αυτό δεν στέρησε τίποτα από την εξέλιξη του μονοθεσίου της για το 2022.

Όλες οι ομάδες είχαν φέτος το γρίφο του διαμοιρασμού των πόρων και της προσοχής τους μεταξύ της εξέλιξης του φετινού μονοθεσίου και της κατασκευής, με τις καλύτερες προϋποθέσεις, εκείνου της νέας χρονιάς. Ήταν ένας γρίφος που δεν υπήρχε από το 2017 μέχρι και πέρσι, διότι οι κανονισμοί παρέμεναν σταθεροί και το μονοθέσιο κάθε νέας χρονιάς αποτελούσε μετεξέλιξη εκείνου της προηγούμενης.

Όμως, όλες οι ομάδες φέτος θέλουν να εκμεταλλευτούν τη ριζική αλλαγή κανονισμών, η οποία προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να αρχίσουν εν λευκώ κι έτσι να σβήσουν την υστέρηση από τη Mercedes (και φέτος τη RBR) που μονοποωλεί τα πρωταθλήματα της F1 από το ξεκίνημα της υβριδικής εποχής του σπορ, το 2014.

Σε αυτό το κλίμα, ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari Ματία Μπινότο είπε ότι η ομάδα του Μαρανέλο δεν θυσίασε τίποτα από το 2022, παρά τη ραγδαία βελτίωση της φετινής SF21 που χάρισε, στους τελευταίους τρεις αγώνες, προβάδισμα 39,5 βαθμών της Scuderia από τη McLaren.

Ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari σε στιγμιότυπο των πρώτων ελεύθερων δοκιμών του GP Κωνσταντινούπολης 2021 στο "Intercity Istanbul Park" | Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021
Ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari σε στιγμιότυπο των πρώτων ελεύθερων δοκιμών του GP Κωνσταντινούπολης 2021 στο "Intercity Istanbul Park" | Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 © 2021 FRANCISCO SECO/ASSOCIATED PRESS


"Δεν εξελίξαμε ποτέ στην ουσία το φετινό μας αυτοκίνητο», δήλωσε ο Μπινότο. «Εισάγαμε ορισμένα νέα στοιχεία στην αρχή της χρονιάς, κι αυτό ήταν όλο. Με εξαίρεση τη μονάδα ισχύος, αργότερα στη χρονιά (σ.σ.: το Σεπτέμβριο), αλλά και πάλι αυτή η μονάδα ισχύος ήταν μια εξέλιξη που αποσκοπούσε στο 2022.

Συνεπώς, όλες μας οι προσπάθειες από την αρχή της χρονιάς ήταν επικεντρωμένες στο αυτοκίνητο του 2022, και δεν κάναμε κανένα συμβιβασμό σε αυτό. Ούτε μια στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μας στη διάρκεια του 2021 να προσπαθήσουμε να στερήσουμε κάτι από το 2022, προς όφελος του 2021".

Ο Ιταλός συνέχισε: "Ξέραμε από την αρχή της χρονιάς ότι η μάχη της τρίτης θέσης θα ήταν πολύ στενή, αλλά ξέραμε επίσης και ότι ο βασικός μας στόχος το 2021 δεν ήταν η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε σε κάθε λεπτομέρεια ως ομάδας. Η τρίτη θέση ήταν απλώς απόρροια αυτού.

»Αν σήμερα αγγίζουμε την τρίτη θέση είναι επειδή η ομάδα, ο τρόπος που δουλεύουμε σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο, σίγουρα βελτιώθηκε πολύ σε σχέση με τα ξεκινήματα της χρονιάς, και όχι επειδή εξελίχθηκε το αυτοκίνητο. Η αγωνιστική ομάδα από τις αρχές του 2021 έκανε σημαντική πρόοδο. Έκανε πρόοδο από άποχη στρατηγικής, διαχείρισης του αγώνα, επικοινωνίας, με τους οδηγούς, κατανόησης όσων κάνουμε. Και βελτιώθηκε πολύ και στη διαχείριση των ελαστικών".

Ο Σαρλ Λεκλέρκ της Ferrari σε στγιμιότυπο των πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών του GP Ρωσίας στην πίστα του Σότσι | Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Σαρλ Λεκλέρκ της Ferrari σε στγιμιότυπο των πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών του GP Ρωσίας στην πίστα του Σότσι | Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 © 2021 SERGEI GRITS/ASSOCIATED PRESS


Ο Μπινότο κατέληξε: "Αν δείτε πού βρισκόμαστε πέρσι, έκτοι, με ελάχιστους βαθμούς στο πρωτάθλημα, πιστεύω πως κάναμε το μέγιστο που μπορούσαμε με τους υπάρχοντες κανονισμούς. Και το αυτοκίνητο είχε πολύ μικρά περιθώρια εξέλιξης σε σχέση με το περσινό. Οπότε γενικώς πιστεύω ότι η ομάδα σημείωσε σπουδαία πρόοδο βάσει όσων μπορούσε να κάνει, και είμαι τόσο χαρούμενος για αυτό διότι ναι, η τρίτη θέση είναι μια σημαντική επιβράβευση των προσπαθειών μας".

TAGS FORMULA 1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ