FORMULA 1

Η F1 εκκένωσε την πίστα της Ίμολα λόγω κινδύνου πλημμύρας

Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42, mechanical detail under the rain during the Formula 1 Honda Japanese Grand Prix 2022, 18th round of the 2022 FIA Formula One World Championship from Octobre 7 to 9, 2022 on the Suzuka International Racing Course, in Suzuka, Mie Prefecture, Japan - Photo Florent Gooden / DPPI
Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42, mechanical detail under the rain during the Formula 1 Honda Japanese Grand Prix 2022, 18th round of the 2022 FIA Formula One World Championship from Octobre 7 to 9, 2022 on the Suzuka International Racing Course, in Suzuka, Mie Prefecture, Japan - Photo Florent Gooden / DPPI SAUBER MEDIA HUB / FLORENT GOODEN / DPPI

Οι ομάδες της Formula 1 και οι εργαζόμενοι της οργάνωσης και της FIA αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν σήμερα (16/5) από το πάντοκ της πίστας της Ίμολα, λόγω φόβων υπερχείλισης του γειτονικού ποταμού Σαντέρνο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Εμίλια Ρομάνια.

Η ιταλική πολιτική προστασία έχει κηρύξει όλη την περιοχή σε «κόκκινο συναγερμό» λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών, που έχει ανεβάσει τη στάθμη του Σαντέρνο σε επικίνδυνα επίπεδα. Τα φαινόμενα δεν υποχωρούν, γεννώντας αμφιβολίες αν είναι εφικτή η διεξαγωγή του 6ου φετινού GP της Formula 1, το προσεχές τριήμερο 19-21 Μαΐου.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (17/5), ημέρα κατά την οποία η βροχόπτωση θα φτάνει τα 150 mm, και το μετεωρολογικό δελτίο προβλέπει τη συνέχιση της βροχόπτωσης μέχρι και τον αγώνα της Κυριακής.

Σήμερα, οι ομάδες προετοίμαζαν τα γκαράζ τους, τα φορτηγά και τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας τους, αλλά η προετοιμασία τους διακόπηκε λόγω της απόφασης εκκένωσης των εγκαταστάσεων. Δεν ήταν, μάλιστα, αυτές οι μόνες εγκαταστάσεις που έκλεισαν: η πολιτική προστασία αποφάσισε από κοινού με τους Δημάρχους της περιοχής το κλείσιμο των σχολείων και πολλών δρόμων στους οποίους ελλοχεύει ο κίνδυνος κατολισθήσεων ή υποχώρησης του εδάφους.

Πάντως, ακόμα κι αν η κακοκαιρία σταματήσει ή εξασθενήσει, πολλά από τα προβλήματα του περάσματός της θα παραμείνουν - δεδομένου ότι στην περιοχή αναμένονται το τριήμερο δεκάδες χιλιάδες φίλοι της Formula 1, που μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πλημμυρισμένα χωράφια στάθμευσης και κατεστραμμένους δρόμους.

Photo credits: Sauber Media Hub

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ