FORMULA E

Η CUPRA θα τρέξει στη Formula E σε συνεργασία με την ABT

Η CUPRA θα τρέξει στη Formula E σε συνεργασία με την ABT
Η CUPRA σε συνεργασία με την ABT στη Formula E CUPRA

Η νέα ομάδα ABT CUPRA Formula E Team θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Formula E από το 2023 με οδηγούς τους Ρόμπιν Φρινς και Νίκο Μίλερ.

Η CUPRA είναι από τις λίγες εταιρίες με μεγάλη δραστηριότητα στον ηλεκτροκίνητο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η Ισπανική μάρκα εξέλιξε το e-Racer, το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο τουρισμού στον κόσμο, και έχει καταγράψει μεγάλες επιτυχίες σε θεσμούς όπως οι FIA ETCR και Extreme E.

Το επόμενο βήμα για την CUPRA, στο πλαίσιο της φιλοδοξίας να γίνει μία πλήρως εξηλεκτρισμένη μάρκα μέχρι το 2030, είναι η Formula E, το κορυφαίο πρωτάθλημα ηλεκτροκίνητων αγώνων στον κόσμο, όπου θα αγωνιστεί το 2023 μαζί με την ABT. Το ABB FIA Formula E είναι το πρώτο εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA στον κόσμο και το μόνο που έχει πιστοποιηθεί με “net – zero” από την έναρξή του.

Η CUPRA θα τρέξει στη Formula E σε συνεργασία με την ABT
Η CUPRA σε συνεργασία με την ABT στη Formula E CUPRA


Οδηγοί της ομάδας θα είναι ο Ολλανδός Ρόμπιν Φρινς και ο Ελβετός Νίκο Μίλερ, ενώ την την τεχνολογία των κινητήρων θα παρέχει η Mahindra Racing. Η CUPRA ήδη συνεγάζεται με την ABT στο θεσμό Extreme E, ενώ η ABT γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Formula E με τη δική της ομάδα.

Η CUPRA από την πλευρά της έρχεται με τεράστια εμπειρία από το Παγκόσμιο Κύπελλο FIA ETCR – το πρώτο πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων τουρισμού στον κόσμο – όπου η ομάδα διεκδίκησε το διπλό Πρωτάθλημα Οδηγών και Κατασκευαστών τόσο το 2021 όσο και το 2022. Το 2022, οι οδηγοί της CUPRA EKS κατέλαβαν και τις τρεις πρώτες θέσεις στην τελική κατάταξη της σεζόν, με το CUPRA e-Racer να είναι μακράν το ταχύτερο και πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο στον διαγωνισμό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ταυτόχρονα, η ισπανική εταιρία συμμετέχει στο Extreme E, τον παγκόσμιο διαγωνισμό εκτός δρόμου ηλεκτρικών SUV.

TAGS FORMULA E CUPRA ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ