CUPRA

Ο Νικητής του Ράλι Ντακάρ, Αλ Ατίγια, το “γυρίζει” στα ηλεκτρικά

CUPRA
O Νάσερ Αλ Ατίγια και η Γιούτα Κλάινσμιντ θα τρέξουν στο πρωτάθλημα EXTREME E με την ABT CUPRA XE

Τι είναι το πρωτάθλημα Extreme E στο οποίο θα συμμετέχει ο Νάσερ Αλ Ατίγια μαζί με την Γιούτα Κλάινσμιντ.

Ο φετινός νικητής του Ράλι Ντακάρ, Νάσερ Αλ Ατίγια, εντάσσεται στην ομάδα της ABT Cupra XE και θα αποτελέσει μαζί την Γιούτα Κλάινσμιντ το οδηγικό δίδυμο της ισπανικής ομάδας στο πρωτάθλημα αγώνων off-road με ηλεκτρικά SUV. Ο Αλ Ατίγια, εκτός από το 2022, έχει κερίσει στο Ντακάρ τρεις φορές ακόμη, το 2011, το 2015 και το 2019, ενώ και η Κλάινσμιντ μετρά μία νίκη στον ίδιο αγώνα, το 2001!

Η CUPRA συμμετέχει στο πρωτάθλημα Extreme E από την αρχή. Ήταν η πρώτη μάρκα αυτοκινήτου που ανακοίνωσε τη συμμετοχή της, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την ABT Sportsline ως κύριο συνεργάτη της ομάδας. Ο πρώτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για τις 19 και 20 Φεβρουαρίου στο Neom της Σαουδικής Αραβίας.

Στην πρώτη σεζόν, η ομάδα τερμάτισε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης. Για το 2022, εκτός από την ενίσχυσή της σε επίπεδο οδηγών, έχει προβεί σε επανασχεδιασμό του αυτοκινήτου.

CUPRA
ABT CUPRA XE 2022

Το e-CUPRA ABT XE1 είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία 54 kWh, η οποία συμβάλλει στη βέλτιστη κατανομή του βάρους του αυτοκινήτου και του επιτρέπει να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε περίπου 4’’!

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο εκτός δρόμου υποδηλώνει τη σχεδιαστική γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί στο μελλοντικό CUPRA Tavascan που πρόκειται να μπει στην παραγωγή. Το δεύτερο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra θα είναι σχεδιασμένο και εξελιγμένο στη Βαρκελώνη και θα φτάσει στην Ευρώπη και τις παγκόσμιες αγορές το 2024.

TAGS CUPRA ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ