FORMULA 1

H Williams ανακοίνωσε τον Σάρτζεαντ και έκλεισε το παζλ των οδηγών του 2024

AP Photo/Nick Didlick
Williams driver Logan Sargeant, of the United States, speaks during a news conference before the Formula One U.S. Grand Prix auto race at Circuit of the Americas, Friday, Oct. 20, 2023, in Austin, Texas. (AP Photo/Nick Didlick) AP PHOTO/NICK DIDLICK

Η ομάδα του Γκροβ επιβεβαίωσε την επέκταση του συμβολαίου του Λόγκαν Σάρτζεαντ και για τη νέα σεζόν της Formula 1, που σημαίνει ότι και τα δέκα φετινά οδηγικά δίδυμα του σπορ θα παραμείνουν απαράλλαχτα και το 2024.

Ο Αμερικανός Λόγκαν Σάρζτεαντ κατάφερε στα τελευταία GP του 2023 να ξεδιπλώσει το ταλέντο του με ορισμένες αρκετά ανταγωνιστικές επιδόσεις, ειδικά στις δοκιμές κατάταξης, και παρότι δεν τις μετουσίωσε πάντα σε αποτελέσματα στους αγώνες -και είχε αρκετά και βαριά ατυχήματα- έδειξε σημαντικά σημάδια προόδου.

Έτσι η Williams, που πλέον δεν ανήκει στη οικογένεια Ουίλιαμς αλλά στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία Dorilton Capital, αποφάσισε να συνεχίσει και του χρόνου την αγωνιστική εξέλιξη του Σάρτζεαντ - αφότου μελέτησε προσεκτικά όλα τα δεδομένα της χρονιάς του 23χρονου οδηγού μετά από το GP του Άμπου Ντάμπι.

Ο Λόγκαν εμφάνισε εξαιρετικές ικανότητες κάτω από την πίεση της παγκόσμιας σκηνής, κι αυτό τον έκανε να ταιριάζει τέλεια με την ομάδα μας” είπε ο διευθυντής της Williams F1, Τζέιμς Βάουλς. “Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να φτάσουμε σε μεγαλύτερες επιτυχίες την επερχόμενη σεζόν”.

Με το βαθμό που κέρδισε στο GP των ΗΠΑ (στο Τέξας, μετά τον αποκλεισμό των Λιούις Χάμιλτον και Σαρλ Λεκλέρ) ο Σάρτζεαντ έγινε ο πρώτος Αμερικανός οδηγός που σκοράρει βαθμό στη F1 μετά από 30 χρόνια.

Ήταν εκπληκτικό το ταξίδι με την ομάδα μέχρι στιγμής, και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως οδηγός μέσα σε μια ταλαντούχα και αφοσιωμένη ομάδα ανθρώπων. Έχουμε συναρπαστικά σχέδια για το μέλλον, και ανυπομονώ να συμβάλλω στην επιτυχία της ομάδας τη χρονιά που έρχεται”, δήλωσε ο Σάρτζεαντ με την ανακοίνωση του νέου του συμβολαίου.

TAGS FORMULA 1 F1 WILLIAMS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ