FORMULA 1

H RB παρουσίασε το πρώτο μονοθέσιο της νέας εποχής της για τη F1 2024

Red Bull Content Pool
VCARB 01 RED BULL CONTENT POOL

Η ομάδα που μέχρι πέρσι ήταν γνωστή ως Alpha Tauri, και φέτος μετονομάστηκε σε Visa Cash App RB, αποκάλυψε στο Λας Βέγκας το μονοθέσιο VCARB 01 με το οποίο θα αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Για την ομάδα της Φαέντσα (που ξεκίνησε ως Minardi, πριν γίνει Toro Rosso και έπειτα Alpha Tauri) η αλλαγή της ονομασίας είναι μόνο μία από τις πολλές αλλαγές. Μετά από μιάμιση δεκαετία άλλαξε διευθυντή, καθώς ο Φραντς Τοστ έδωσε τη θέση του στον Λορέν Μεκίς από τη Ferrari, ενώ άλλαξε και η γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας, με σκοπό να γίνει πιο ανταγωνιστική και να μην είναι ένα απλό φυτώριο οδηγών για τη μητρική Red Bull.

Στην παρουσίαση του Λας Βέγκας η RB έδειξε τα νέα της χρώματα -με τους καινούριους της χορηγούς- στο μονοθέσιο VCARB 01, το οποίο άλλαξε σημαντικά σε σχέση με την περσινή Alpha Tauri AT04 και υιοθέτησε πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία των τελευταίων Red Bull RB19 και RB20.

Red Bull Content Pool
VCARB 01 RED BULL CONTENT POOL


Είναι κάτι που έχει επιβεβαιώσει από καιρό ότι θα έκανε η ιταλική ομάδα, προκαλώντας αντιδράσεις από άλλες ομάδες για τη στενή της τεχνολογική σχέση με την πρωταθλήτρια της F1, Red Bull Racing.

Η ομάδα υιοθέτησε την πίσω ανάρτηση της Red Bull από το περσινό GP Σιγκαπούρης, και τώρρα -με το μονοθέσιο του 2024- απέκτησε το ίδιο σχέδιο (pull-rod) με την RB19 και για την εμπρός ανάρτηση.

Παράλληλα, έχει σημαντικές αλλαγές από πέρσι και στους πλευρικούς αεραγωγούς, επίσης αντίστοιχο με της ομάδας του Μίλτον Κινς. Θυμίζουμε ότι η VCARB 01 χρησιμοποιεί τις ίδιες μονάδες ισχύος της Honda που έχουν πίσω από την πλάτη τους και οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ.

Red Bull Content Pool
VCARB 01 RED BULL CONTENT POOL

Με όλες αυτές τις αλλαγές, η RB φιλοδοξεί να γίνει πιο ανταγωνιστική φέτος -σε σχέση με το 2023 που τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος- προσφέροντας ένα ταχύτερο και πιο αποδοτικό μονοθέσιο στους δύο οδηγούς της, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Γιούκι Τσουνόντα.

Αισθάνομαι ότι αυτή δεν είναι πλέον μια junior ομάδα”, είπε ο Ρικιάρντο, “και ότι οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Νιώθω ότι όλοι μας συναντιόμαστε στο σωστό μέρος και κοιτάζουμε εμπρός, καθώς και ότι η ομάδα εκτιμά την εμπειρία που διαθέτω και πάμε μπροστά”, πρόσθεσε ο Αυστραλός.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 VISA RB
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ