FORMULA 1

H McLaren κάνει ένα ταξίδι στο παρελθόν με τα νέα της χρώματα για το Μονακό

McLAREN RACING

Γυρίζοντας πίσω στα τέλη των 1960s, και κάνοντας ένα “νεύμα” στην Μ7Α του Μπρους ΜακΛάρεν, η πρωταθλήτρια παρουσίασε μία παραλλαγή του χρωματισμού της MCL39 και τις νέες λευκές φόρμες των Όσκαρ Πιάστρι και Λάντο Νόρις για τα επερχόμενα GP του Μονακό και της Βαρκελώνης.

Η McLaren αναφέρει ότι οι ρετρό αναφορές του νέου της στιλ (που διαμορφώθηκε σε συνεργασία με το χορηγό της OKX) για αυτούς τους δύο αγώνες είναι εμπνευσμένη από τη “Ριβιέρα”, δηλαδή από τα παράλια της Μεσογείου που βρίσκεται το Μονακό, όπως και η Βαρκελώνη.

Η McLaren M7A συμμετείχε στα GP της Formula 1 την περίοδο 1968-’71, και την οδηγούσαν οι Μπρους ΜακΛάρεν και Ντένυ Χιούλμ. Το συγκεκριμένο μονοθέσιο, στα χέρια του ιδρυτή της ομάδας, πέτυχε την πρώτη νίκη της McLaren στην ιστορία, στο Σπα του Βελγίου, και έφτασε με τον Χιούλμ μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου οδηγών.

Μαζί με τις παραπομπές του μονοθεσίο στην Μ7Α, σε αυτά τα δύο αγωνιστικά τριήμερα οι Πιάστρι και Νόρις θα φορούν λευκή φόρμα, που επίσης παραπέμπει στα τέλη των ‘60s.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ