WRC

H M-Sport παρουσίασε το νέο Ford Puma Rally1 για το WRC 2024

M-SPORT
M-SPORT

Δύο εβδομάδες πριν ανοίξει η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2024, με το Ράλι Μόντε Κάρλο στις 25-28 Ιανουαρίου, η M-Sport αποκάλυψε το νέο της αυτοκίνητο που θα οδηγούν οι Αντριέν Φουρμό και Γκρεγκουάρ Μουνστέρ.

Η αποκάλυψη του νέου Puma Rally1 έγινε στο Autosport International Show του Μπέρμινγκχαμ της Βρετανίας, και οι πρώτες φωτογραφίες του δημοσίευσε η ομάδα της Κούμπρια δεν αποκαλύπτουν ιδιαίτερες σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με το 2023.

Ωστόσο, μία από τις αλλαγές του υβριδικού rallycar θα είναι, στην αρχή της χρονιάς, η ανασχεδιασμένη πίσω πτέρυγα. Αυτή δοκιμάζεται από πέρσι, αλλά η M-Sport αποφάσισε να μην τη χρησιμοποιήσει στο Ράλι Ιαπωνίας που έκλεισε τη σεζόν του 2023 και αντίθετα να τη μεταθέσει για το αυτοκίνητο του 2024.

Αυτό μας προσφέρει περισσότερο χρόνο να την ετοιμάσουμε. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα συναρπαστικό, αλλά θα την έχουμε έτοιμη για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς” είχε δηλώσει στο περιοδικό Autosport πέρσι στην Ιαπωνία ο διευθυντής της ομάδας, Ρίτσαρντ Μίλενερ.

M-SPORT
M-Sport Ford Puma Rally1 2024 M-SPORT


Το νέο Puma, που υιοθετεί λευκό χρωματισμό και διατηρεί το βασικό του χορηγό, θα κάνει τις πρώτες του δοκιμές στο Μόντε Κάρλο αυτές τις μέρες με τον Αντριέν Φουρμό. Επίσης, την προσεχή εβδομάδα η Hyundai θα παρουσιάσει το νέο της i20 N Rally1 του 2024, ενώ η Toyota αποκάλυψε το νέο Yaris Rally1 πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η M-Sport επέλεξε φέτος, μετά την επιστροφή του Οττ Τάνακ στη Hyundai, να βάλει στα μπάκετ των δύο Puma Rally1 τους νεαρούς Αντριέν Φουρμό και Γκρεγκουάρ Μουνστέρ. Ο Φουρμό κατέκτησε το Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλι πέρσι και συμμετείχε σε αγώνες του WRC2 με καλά αποτελέσματα, στο μπάκετ ενός Ford Fiesta Rally2, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις της φτωχής του σεζόν με την M-Sport το 2022.

Ο Μουνστέρ συμμετείχε με το υβριδικό Puma Rally1 της ομάδας της Κούμπρια το 2023 στα Ράλι Χιλής και Κεντρικής Ευρώπης, όπου άφησε ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις στην M-Sport ειδικά με την 7η θέση του στο δεύτερο.

TAGS WRC M-SPORT FORD ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ FORD FORD PUMA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ