FORMULA 1

H Aston Martin F1 παρουσίασε την "αληθινή" AMR22 του 2022

Η παρουσίαση της Aston Martin
Η παρουσίαση της Aston Martin ASTON MARTIN F1 MEDIA

Το μονοθέσιο του Σεμπάστιαν Φέτελ για τη νέα σεζόν της Formula 1, που παρουσίασε σήμερα η Aston Martin, είναι -σε αντίθεση με τις Haas VF-22 και τη Red Bull RB18 που προηγήθηκαν- το πρώτο ολοκληρωμένο και αγωνιστικών προδιαγραφών αυτοκινήτο που αποκαλύφθηκε.

H νέα Aston Martin AMR22 παρουσιάστηκε στο εργοστάσιο της Aston Martin Lagonda στο Γκέιντον της Βρετανίας από τον ιδιοκτήτη της ομάδας Λόρενς Στρολ και τους δύο οδηγούς της, Σεμπάστιαν Φέτελ και Λανς Στρολ.

Δεδομένου ότι η Haas με τα ψηφιακά σχέδια της VF-22 και χθες η Red Bull Racing με την εντελώς βασικών προδιαγραφών RB18 (που έμοιαζε να είναι το μονοθέσιο της F1 από τον Ιούνιο βαμμένο στα χρώματά της) δεν αποκάλυψαν πολλά, η AMR22 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που δείχνει στην ουσία πως ερμηνεύθηκαν σχεδιαστικά οι ριζικά αλλαγμένοι φετινοί τεχνικοί κανονισμοί.

Η παρουσίαση της Aston Martin AMR22
Η παρουσίαση της Aston Martin AMR22 ASTON MARTIN F1 MEDIA

Επικεφαλής του σχεδιασμού της AMR22 ήταν ο Διευθύνων Τεχνικός Σύμβουλος της Astn Martin F1, Άντριου Γκριν, και ο αγωνιστικός Διευθυντής Τομ ΜακΚάλοου. Η βρετανική ομάδα οδεύει προς το 2022 με μια σημαντική αλλαγή, την αποχώρηση (πιθανότατα για την Alpine) του διευθυντή της Ότμαρ Ζάφναουερ.

Η παρουσίαση της Aston Martin AMR22
Η παρουσίαση της Aston Martin AMR22 ASTON MARTIN F1 MEDIA

Στόχος της ομάδας για το 2022 δεν είναι ο πρωταθλητισμός, καθώς η Aston Martin Lagonda σε πρώτο χρόνο επενδύει βαρέως στην κατασκευή του καινούριου εργοστασίου της ομάδας. Ο στόχος είναι να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη στρατηγική της να φτάσει σε επίπεδο διεκδίκησης και τίτλων στη Formula 1 σε ορίζοντα πενταετίας.

Η παρουσίαση της Aston Martin AMR22
Η παρουσίαση της Aston Martin AMR22 ASTON MARTIN F1 MEDIA

Η Aston Martin AMR22 θα κάνει το πρώτο της shakedown αύριο (Παρασκευή 11/2) στο Σίλβερστοουν, και στο κόκπιτ της θα βρεθεί τόσο ο Φέτελ όσο και ο Στρολ. Στόχος είναι να ελεγχθούν τα συστήματά της -και να γίνουν οι αλλαγές που ίσως χρειαστούν- πριν ξεκινήσουν οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης των μονοθεσίων, στις 23-25 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη. Το πρώτο GP του 2022 θα διεξαχθεί στις 20 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.

Photo credits: Aston Martin F1 Media

TAGS FORMULA 1 ASTON MARTIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ