FORMULA 1

H Alpine παρουσίασε τη νέα Α524 του 2024

Alpine Media
Alpine A524 ALPINE MEDIA

Η γαλλική ομάδα της Formula 1 παρουσίασε στο εργοστάσιο του Ένστοουν το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνίζονται στο φετινό πρωτάθλημα οι Εστεμπάν Οκόν και Πιέρ Γκασλί, την Alpine A524, που ενσωματώνει ορισμένες τολμηρές σχεδιαστικές επιλογές.

Η Alpine, που χρησιμοποιεί τους κινητήρες της μητρικής της εταιρείας Renault, στοχεύει το 2024 να επιστρέψει στη μάχη των ομάδων μέσης δυναμικής, μετά το απογοητευτικό για εκείνη 2023 που έχασε πολύ έδαφος από τις McLaren και Aston Martin και τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ομάδας, η Α524 είναι “ένα ολοκαίνουριο σχέδιο που δημιουργήθηκε για τις δύο επόμενες σεζόν και περιλαμβάνει καινοτομικές λύσεις, ως αποτέλεσμα των συμπερασμάτων από τις προηγούμενες εκδόσεις. Η τολμηρή προσέγγιση θα επιτρέψει στην ομάδα να εφαρμόσει πιο δυναμική πορεία εξέλιξης [του μονοθεσίου] τις δύο επόμενες χρονιές”.

Alpine Media
Alpine A524 ALPINE MEDIA


Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ματ Χάρμαν, εξήγησε: “Η προσέγγιση στην Α524 ήταν επιθετική, αλλά εσκεμμένη από την άποψη ότι δημιουργήσαμε έναν ευρύτερο ορίζοντα για την προσθήκη περαιτέρω απόδοσης στο αυτοκίνητο. Αφοσιωθήκαμε σε όσα είχαμε μάθε, παρά στα αποτελέσματα.

Το πρόγραμμα ήταν τολμηρό και αφοσιωθήκαμε στην εξέλιξη επιμέρους ιδεών που σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε στο αυτοκίνητο. Φτιάξαμε μια ισχυρή πλατφόρμα για να της προσθέτουμε απόδοση όποτε μπορούμε και έχουμε θέσει ξεκάθαρους στόχους για να τις πραγματοποιήσουμε”.

Alpine Media
Alpine A524 ALPINE MEDIA


Ο χρωματισμός της Alpine A524 περιλαμβάνει ξανά το μπλε και το ροζ χρώμα, αλλά σε πολύ μικρότερες επιφάνειες σε σχέση με το μαύρο που κυριαρχεί. Για την ακρίβεια, οι μαύρες επιφάνειες γυμνά ανθρακονήματα, στο πλαίσιο της τακτικής όλων των ομάδων τα τελευταία χρόνια να σώζουν γραμμάρια από το συνολικό βάρος του μονοθεσίου ακόμα και από τη μπογιά.

Alpine Media
Alpine A524 ALPINE MEDIA

Ο χρωματισμός του μονοθεσίου έχει την υπογραφή του καλλιτέχνη Φελίπε Παντότε. Όπως κάνει η Alpine τα τελευταία χρόνια σε ορισμένους αγώνες θα αγωνιστεί με τον ροζ χρωματισμό και σε άλλους με τον μπλε. Ο ροζ (του βασικού της χορηγού) φέτος θα χρησιμοποιηθεί, ωστόσο, σε περισσότερους αγώνες από πέρσι - συνολικά σε 8.

Όσο για τους οδηγούς, οι Γάλλοι Οκόν και Γκασλί θα παρααμείνουν στην ομάδα για δευτερη διαδοχική χρονιά. Ο Γκασλί τερμάτισε στην 11η θέση του πρωταθλήματος οδηγών το 2023, τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον Οκόν.

Alpine Media
Alpine A524 ALPINE MEDIA


Θα έλεγαα πως βρίσκομαι σε καλύτερη θέση φέτος σε σχέση με 12 μήνες νωρίτερα”, είπε ο Γκασλί, που ξεκινά τη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα. “Γνωρίζω πια καλά όλους τους συνεργάτες μου, ξέρω όλες τις διαδικασίες και πώς να πάρω το καλύτερο από όσους είναι γύρω μου, και από μένα.

Είναι καλό να έχεις συνέχεια και να χτίζεις πάνω στις βάσεις που δημιουργήσαμε πέρσι. Είμαι αισιόδοξος και μπορώ να ξεκινήσω τη σεζόν δυναμικά, και άμεσα, για να μεγιστοποιήσουμε τη δυναμική της ομάδας”, κατέληξε ο Γκασλί.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 ALPINE F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ