FORMULA 1

GP Μπαχρέιν: Στην κορυφή των τρίτων δοκιμών Σάινθ και Ferrari

AP Photo/Darko Bandic
Ferrari driver Carlos Sainz of Spain steers his car during the first practice session ahead of the Formula One Bahrain Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Thursday, Feb. 29, 2024. AP PHOTO/DARKO BANDIC

Οι Φερνάντο Αλόνσο και Μαξ Φερστάπεν εναλλάσσονταν στην κορυφή των χρόνων της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του GP του Μπαχρέιν, πρώτου φετινού αγώνα της Formula 1, όμως ο Κάρλος Σάινθ τοποθέτησε στο τέλος τη Ferrari SF-24 στην κορυφή των χρόνων.

Λίγες ώρες πριν τις δοκιμές κατάταξης του GP Μπαχρέιν, που θα διεξαχθούν σήμερα Παρασκευή (1/03) στις 18:00, οι Ισπανοί Κάρλος Σάινθ και Φερνάντο Αλόνσο σημείωσαν τους δύο πρώτους χρόνους με τις Ferrari SF-24 και Aston Martin AMR24 αντίστοιχα, ενάμισι δέκατο μεταξύ τους.

Καθώς οι πρωταγωνιστές έγραψαν τους περισσότερους γύρους τους με τη μαλακή γόμα σήμερα, κατά κύριο λόγω ήδη χρησιμοποιημένη από τις δοκιμές της Πέμπτης, ένα δέκατο πίσω από τον Αλόνσο ακολούθησε ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull RB20.

Aston Martin F1 Media
Φερναντο Αλόνσο, Aston Martin AMR24, GP Μπαχρέιν 2024 ASTON MARTIN F1 MEDIA


Στη μεγαλύτερη διάρκεια της ωριαίας διαδικασίας εναλλάσσονταν στην κορυφή οι Αλόνσο-Φερστάπεν, με ένα περιστασιακό πέρασμα και του Σέρτζιο Πέρεζ από εκεί, με την έτερη RB20. Μέσα στο ίδιο δέκατο με τον Φερστάπεν, επίσης, βρέθηκαν και οι Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari και Λάντο Νόρις της McLaren, με μικρή διαφορά από τον Τζορτζ Ράσελ που έκλεισε την εξάδα με τη Mercedes W15.

Και πάλι ο Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas έκανε έναν γρήγορο γύρο (ίσως με λίγα καύσιμα) για να μπει στη δεκάδα, πίσω από τους Όσκαρ Πιάστρι (McLaren) και Πέρεζ εμπρός εμπρός από τον Λανς Στρολ που σημείωσε τον 10ο χρόνο με την έτερη Aston Martin AMR24.

Ο ταχύτερος της χθεσινής μέρας, Λιούις Χάμιλτον, δεν επεδίωξε κάτι ταχύτερο από τον 12ο χρόνο, με 3 χιλιοστά διαφορά από τον ταχύτερο της πρώτης περιόδου δοκιμών Ντάνιελ Ρικιάρντο της RB, σε μια διαδικασία που κύλησε χωρίς κανένα απρόοπτο λίγο πριν πέσει η νύχτα στο Σακίρ, για τις βραδινές δοκιμές κατάταξης που ακολουθούν.

FORMULA 1
GP Μπαχρέιν 2024, Ελεύθερες Δοκιμές 3 FORMULA 1
TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ