FORMULA 1

GP Καναδά: Ταχύτερος ο Αλόνσο στο FP3, έφερε τα πάνω κάτω η βροχή

Ο Φερνάντο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο ALPINE MEDIA

Η βροχή άλλαξε τα δεδομένα στο FP3 του GP του Καναδά με τον Φερνάντο Αλόνσο να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο και να τον ακολουθούν οι Γκασλί και Φέτελ.

Μία ώρα πριν από την τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Καναδά, 9ου φετινού γύρου της Formula 1, η καταιγίδα που έπληξε την περιοχή του Μόντρεαλ άφησε το σιρκουί Ζιλ Βιλνέβ πλημμυρισμένο. Έτσι, το πρώτο ημίωρο δεν υπήρχε ιδιαίτερη δράση, καθώς η πλειοψηφία των οδηγών το πέρασε στα στεγνά τους γκαράζ.

Παρόλα αυτά, όλοι οι οδηγοί στη συνέχεθα θέλησαν να αποκτήσουν την εμπειρία των συνθηκών, αρχικά με τα φουλ βρόχινα ελαστικά και έπειτα -όταν το πολύ νερό έφυγε από την ιδανική γραμμή- με τα ενδιάμεσα ελαστικά βροχής, ώστε να είναι προετοιμασμένοι αν επικρατήσουν αντίστοιχες συνθήκες στις κατατακτήριες δοκιμές, που ξεκινούν απόψε στις 23:00 (ώρα Ελλάδας).

Στο πρώτο 30λεπτο, και ενώ αρκετοί οδηγοί έχαναν τα φρένα σε πληθώρα στροφών και είχαν μικροεξόδους, τον πρώτο χρόνο είναι ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari. Τότε βγήκαν από τα τα πιτς οι Red Bull και Mercedes, αλλά τον πρώτο χρόνο πήρε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την Aston Martin AMR22.

Ο Γερμανός και ο Φερνάντο Αλόνσο ξεκίνησαν ένα «παιχνίδι» εναλλαγής στην κορυφή των χρόνων, ώσπου δέκα λεπτά πριν το τέλος -όταν πια φόρεσαν τα ενδιάμεσα βρόχινα ελαστικά- ο Ισπανός της Alpine πέτυχε τον ταχύτερο γύρο, στο 1:33.836.

Στο μεταξύ, ο Μαξ Φερστάπεν είχε ένα αρκετά επικίνδυνο γλίστρημα στη στροφή 2, το οποίο δεν πλήρωσε ακριβά, και λίγο νωρίτερα κάτι ανάλογο συνέβη και στον Κέβιν Μάγκνουσεν - ο οποίος έχασε τον έλεγχο της Haas και διέσχισε κάθετα την πίστα, αναγκάζοντας τον Τζορτζ Ράσελ να τον αποφύγει.

Εντέλει, με τον πιο γρήγορο γύρο και του Πιέρ Γκασλί με την Alpha Tauri, οι τρεις πρώτοι - Αλόνσο, Γκασλί, Φέτελ- χωρίστηκαν από μόλις 55 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Σχετικά κοντά, στα περίπου δύο δέκατα, έμειναν και ο Εστεμπάν Οκόν της Alpine με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο της McLaren, η οποία έκλεισε την πρώτη εξάδα με τον Λάντο Νόρις.

Οι Σέρτζιο Πέρεζ, Μαξ Φερστάπεν και Κάρλος Σάινθ που έκλεισαν τη δεκάδα δεν βρήκαν λόγο να ρισκάρουν, όπως και ο Λιούις Χάμιλτον με τον 15ο χρόνο και φυσικά ο Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος έκανε μόλις 5 γύρους χωρίς να συμπληρώσει κανέναν γρήγορο, δεδομένου ότι έτσι κι αλλιώς θα εκκινήσει τελευταίος διότι με την τέταρτη φετινή του μονάδα ισχύος ξεπέρασε τον επιτρεπόμενο αριθμό των τριών.

GP Καναδά: Ταχύτερος ο Αλόνσο στο FP3, έφερε τα πάνω κάτω η βροχή
TAGS FORMULA 1 F1 GP ΚΑΝΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ