FORMULA 1

GP ΗΠΑ: Αποδοκιμασίες για τον Φερστάπεν στο βάθρο του Όστιν

AP Photo/Darron Cummings
Red Bull driver Max Verstappen, of the Netherlands, celebrates on the podium after winning the Formula One U.S. Grand Prix auto race at Circuit of the Americas, Sunday, Oct. 22, 2023, in Austin, Texas. (AP Photo/Darron Cummings) AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Οι Αμερικανοί δεν επεφύλασσαν και τόσο θερμή υποδοχή στον Μαξ Φερστάπεν μετά τη νίκη του στο GP του Τέξας, καθώς επανεμφανίστηκαν τα λυπηρά φαινόμενα αποδοκιμασίας του στο βάθρο - Μαξ: «Είμαι τόσο περήφανος για την 50ή μου νίκη, αλλά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για περισσότερες».

Η δημοφιλία του Λιούις Χάμιλτον στις ΗΠΑ, η ύπαρξη θεατών από την πατρίδα του Σέρτζιο Πέρεζ -το γειτονικό Μεξικό- και η φετινή κυριαρχία του Μαξ Φερστάπεν επανέφεραν στη Formula 1 το θλιβερό φαινόμενο των αποδοκιμασιών στο βάθρο, αυτή τη φορά για τον Ολλανδό, μετά τη δύσκολη νίκη του στο GP του Όστιν.

Ο πρωταθλητής κέρδισε τον αγώνα έχοντας εκκινήσει από την 6η θέση, και έχοντας αντιμετωπίσει έντονα προβλήματα με τα φρένα της Red Bull RB19 σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Και, επίσης, την πίεση του Λιούις Χάμιλτον που τον καταδίωκε με την έξυπνη στρατηγική της Mercedes, για να τερματίσει εντέλει σχεδόν δύο δευτερόλεπτα πίσω του.

Μόλις ο Μαξ ανέβηκε στο βάθρο ήρθε αντιμέτωπος με ορισμένες αποδοκιμασίες, που εντάθηκαν όταν σήκωσε το τρόπαιο του νικητή. Ο Ολλανδός τα αντιμετώπισε με λίγη αμηχανία, αλλά δεν απώλεσε το χαμόγελό του.

Λίγο νωρίτερα είχε πει, βγαίνοντας από το κόκπιτ της RB19 στο παρκ φερμέ: “Είναι εκπληκτικό ότι κέρδισα την 50ή μου νίκη εδώ. Είμαι πολύ περήφανος, φυσικά, και θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε για περισσότερες”. Μιλώντας για το GP που μόλις είχε τελειώσει, εξήγησε: “Σε όλο τον αγώνα πάσχιζα με τα φρένα. Σε αυτή την πίστα έχουμε αρκετά σημεία [έντονου] φρεναρίσματος και δεν είχα τη χθεσινή αίσθηση.

Οπότε αυτό σίγουρα έκανε τον αγώνα μου λίγο πιο δύσκολο, και είδατε πως ήταν πολύ μικρή η διαφορά στο τέλος. Κι έπειτα έχεις και τα πιο αργά μονοθέσια, και τη φθορά των ελαστικών, οπότε ήταν λίγο δύσκολο. Στην αρχή δεν ήθελα να καταστρέψω τα ελαστικά, αλλά είχα αρκετά προβλήματα με τα φρένα. Οπότε μου πήρε λίγο χρόνο για να βρω τουλάχιστον μια μέση λύση», κατέληξε ο Ολλανδός.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ GP ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ