FORMULA 1

GP Αυστραλίας: Θεατής τραυματίστηκε από θραύσμα του ατυχήματος του Μάγκνουσεν στη Μελβούρνη

Haas driver Kevin Magnussen of Denmark races through a corner during qualifying ahead of the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park in Melbourne, Saturday, April 1, 2023. (AP Photo/Scott Barbour)
Haas driver Kevin Magnussen of Denmark races through a corner during qualifying ahead of the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park in Melbourne, Saturday, April 1, 2023 AP PHOTO/SCOTT BARBOUR

Ένας θεατής του GP Αυστραλίας χτυπήθηκε από θραύσμα της Haas του Κέβιν Μάγκνουσεν, χωρίς σοβρές συνέπειες, εγείροντας αμφιβολίες για την ασφάλεια της πίστας του Άλμπερτ Παρκ.

Ο Μάγκνουσεν έχασε τον έλεγχο της Haas τρεις γύρους πριν το τέλος του αγώνα της Κυριακής και προσέκρουσε στον τοίχο της εξόδου της στροφής 2. Ένα κομμάτι ανθρακονήματος εκτοξεύθηκε 20 μέτρα πάνω από το σημείο, πέρασε πάνω από το φράκτη και έσκισε τον θεατή στο χέρι.

Ο τραυματισμός του θεατής δεν ήταν σοβαρός, όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα αν το θραύσμα τον είχε χτυπήσει σε άλλο σημείο του σώματος ή στο κεφάλι του. Ο Άντριου Ουέστακοτ, διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης Australian Grand Prix Corporation, χαρακτήρισε το συμβάν «φρικιαστικό» αλλά και «μεμονωμένο».

«Οι άνθρωποί μας πληροφορήθηκαν για το συμβάν. Φαίνεται πως ήταν ένα φρικιαστικό μεμονωμένο γεγονός, διότι δεν μπορείς προφανώς να υψώσεις φράκτη σε ύψος 20 μέτρων», τόνισε ο Ουέστακοτ εμπρός στους Αυστραλούς δημοσιογράφους σήμερα (3/04) το πρωί.

Και συνέχισε: «Οι φράκτες των θραυσμάτων έχουν συγκεκριμένο ύψος σε όλες της πίστες του κόσμου. Πληρούμε τις προδιαγραφές της FIA, αλλά όπως μετά το τέλος κάθε αγώνα συνεδριάζεις για να δεις τι μπορεί να βελτιωθεί. Ελπίζω ο τύπος να είναι καλά. Είναι μια υπενθύμιση ότι η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα στη Formula 1».

Η οργάνωση του Αυστραλιανού GP αντιμετωπίζει, παράλληλα, άλλη μία έρευνα από τους αγωνοδίκες της FIA σχετικά με την ασφάλεια: την πρόωρη εισβολή των θεατών στο σιρκουί, μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

«Όπως γνωρίζουν οι θεατές είναι συνώνυμη με τα Grand Prix η ελεγχόμενη είσοδος μετά το τέλος του αγώνα - και δίνω έμφαση στη λέξη ελεγχόμενη. Το βλέπουμε στη Μόντσα, εδώ, και σε τόσους άλλους αγώνες στον κόσμο», σχολίασε ο Ουέστακοτ.

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς διακόσια περίπου μέτρα πριν την πρώτη στροφή υπήρξε μια μη ελεγχόμενη είσοδος ανθρώπων στο γρασίδι, και ορισμένοι πάτησαν και στην άσφαλτο. Το ίδιο βράδυ συναντήθηκα με τους αγωνοδίκες και τη FIA, οι οποίοι δικαιολογημένα θα διεξάγουν έρευνα για αυτό το συμβάν. Ήταν μια ξεκάθαρη παραβίαση ενός στιβαρού πρωτοκόλλου που βελτιώνουμε κάθε χρόνο. Η έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει».

Photo credits: Associated Press

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ