FERRARI

Formula 1, Τοντ: "Ο Λεκλέρ είναι σπουδαίος πρωταθλητής, αλλά κάτι του λείπει"

Ο οδηγός της Ferrari Σαρλ Λεκλέρ στο γκραν πρι στη Μόντσα | 9 Σεπτεμβρίου 2022
Ο οδηγός της Ferrari Σαρλ Λεκλέρ στο γκραν πρι στη Μόντσα | 9 Σεπτεμβρίου 2022 © 2022 AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari είπε ότι από τον Σαρλ Λεκλέρ "κάτι λείπει", που δεν θέλησε να αποκαλύψει, και συμπλήρωσε ότι η Scuderia δεν πρέπει να επαναλάβει τα φετινά λάθη αν θέλει να γίνει ξανά πρωταθλήτρια της Formula 1.

Ο Ζαν Τοντ, πρώην πρόεδρος της FIA, άφησε τους φίλους της Scuderia Ferrari να αναρρωτιούνται σε πρόσφατή του συνέντευξη τι είναι "αυτό που λείπει", όπως είπε, από τον Σαρλ Λεκλέρ στη μάχη της κορυφής της Formula 1 και απέναντι στον Μαξ Φερστάπεν για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Γάλλος, διοικητής της Scuderia την εποχή της κυριαρχίας της με τον Μίκαελ Σουμάχερ (1999-2004), δεν διευκρίνισε αν αυτό που λείπει από τον Λεκλέρ αφορά στις δικές του οδηγικές ικανότητες, ή στην ιταλική ομάδα. Μάλλον το δεύτερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι μάνατζερ του Λεκλέρ είναι ο γιος του Ζαν Τοντ, Νικολά.

Ο Λεκλέρ έχει κάνει δύο οδηγικά λάθη φέτος που του έχουν στερήσει αρκετούς βαθμούς, στην Ίμολα και στο Πολ Ρικάρ, αλλά η Scuderia έχει κάνει περισσότερα - κυρίως στις στρατηγικές της αποφάσεις στον αγώνα (Μονακό, Βρετανία, Ουγγαρία) και στην αξιοπιστία του μονοθεσίου F1-75 (στην Ισπανία και στο Αζερμπαϊτζάν).

Ο οδηγός της Ferrari Σαρλ Λεκλέρ μετά τη δεύτερη θέση στη Μόντσα | 11 Σεπτεμβρίου 2022
Ο οδηγός της Ferrari Σαρλ Λεκλέρ μετά τη δεύτερη θέση στη Μόντσα | 11 Σεπτεμβρίου 2022 © 2022 AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

"Ο Σαρλ είναι ήδη ένας σπουδαίος πρωταθλητής. Του λείπει ακόμα κάτι, αλλά ελπίζω να το βρει σύντομα", είπε ο Τοντ, μιλώντας κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ του Motorsport στο Τρέντο της Βόρειας Ιταλίας. Και όταν ρωτήθηκε τι είναι αυτό που λείπει από τον Μονεγάσκο, ο Τοντ επανέλαβε πως "του λείπει κάτι...".

Όσον αφορά στη Scuderia, ο 78χρονος συνέχισε: "Η Ferrari σε ένα σημείο είχε το καλύτερο αυτοκίνητο του πρωταθλήματος. Αλλά έχασε συγκεκριμένες ευκαιρίες, λόγω της στρατηγικής, της εισόδου του οχήματος ασφαλείας τη λάθος στιγμή, των προβλημάτων αξιοπιστίας. Διαφορετικά επεισόδια είχαν το τίμημά τους.

Πρέπει να θυμόμαστε αυτά για να αποτρέψουμε την επανάληψή τους. Ποτέ μην αφήνεις τίποτα στην τύχη. Κι αν καταφέρεις να μην θεωρείς τίποτα δεδομένο, τότε υπάρχουν όλα τα συστατικά για να γίνεις πρωταθλητής", συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της FIA Ζαν Τοντ σε συνέντευξη του
Ο πρόεδρος της FIA Ζαν Τοντ σε συνέντευξη του © 2022 AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Τέλος, πέραν όλων αυτών, ο Τοντ ρωτήθηκε και για μια πιθανή σύγκριση του Μαξ Φερστάπεν με τον Μίκαελ Σουμάχερ. Και απάντησε: "Ξέρω τον Μίκαελ πολύ καλά, αλλά όχι και τον Μαξ. Ο Μαξ, σαν τον Μίκαελ, είναι πολύ αποφασισμένος, πολύ επιθετικός.

Ο Μίκαελ εκτός πίστας είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Για τον Μαξ δεν ξέρω, δεν μπορώ να πω. Τώρα τον βλέπω μόνο αφοσιωμένο εξ ολοκλήρου στους αγώνες, και δικαίως. Έπειτα, βεβαίως, και οι δύο είχαν σπουδαία αυτοκίνητα. Διότι για να κερδίσει, οποιοσδήποτε οδηγός, όσο ξεχωριστός και αν είναι, χρειάζεται ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο" κατέληξε ο Γάλλος.

TAGS FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ F1 FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ