FORMULA 1

Formula 1: Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων των νέων μονοθεσίων και των δοκιμών

Η παρουσίαση του μονοθεσίου της Alpine
Η παρουσίαση του μονοθεσίου της Alpine ALPINE F1 MEDIA / XPB / JAMES MOY PHOTOGRAPHY LTD.

Τέσσερις ομάδες έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τις ημερομηνίες της παρουσίασης των νέων τους μονοθεσίων για τη F1 2023 -οι Ferrari, Alpine, Aston Martin και Alpha Tauri- πριν το τριήμερο δοκιμών στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Η Alpine έγινε η τέταρτη ομάδα που ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του νέου της μονοθεσίου, της A523, για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2023. Εκεί θα παρουσιαστεί επίσημα και ο Πιέρ Γκασλί, ο αντικαταστάτης του Φερνάντο Αλόνσο στη γαλλική ομάδα.

Μέχρι στιγμής, και οι τέσσερις παρουσιάσεις έχουν προγραμματιστεί για το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, λίγες μέρες πριν διεξαχθεί το ένα και μοναδικό τριήμερο χειμερινών δοκιμών, στην πίστα του Μπαχρέιν, στις 23-25 Φεβρουαρίου.

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 3-5 Μαρτίου, στην ίδια πίστα του Σακίρ θα ανοίξει η αυλαία του νέου πρωταθλήματος της Formula 1 - με τον πρώτο από τους συνολικά 24 αγώνες της σεζόν. Με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα διεξαχθεί ή θα αντικατασταθεί το GP Κίνας, ώστε να ολοκληρωθεί η πολυπληθέστερη σε αγώνες χρονιά της ιστορίας του σπορ.

Η νέα AlphaTauri ΑΤ04 θα αποκαλυφθεί στις 11 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της προώθησης της ομόνυμης εταιρείας ρουχισμού που έχει λανσάρει η Red Bull. Δύο μέρες αργότερα θα παρουσιαστεί η Aston Martin AMR23 στο εργοστάσιο της ομάδας του Σίλβερστοουν, και μαζί ο νέος υπεραστέρας της ομάδας, Φερνάντο Αλόνσο, που πήρε τη θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ.

H Ferrari έχει ανακοινώσει μόνο ότι θα αποκαλύψει το φετινό της μονοθέσιο, υπό τον νέο αγωνιστικό διευθυντή Φρεντ Βασέρ, στις 14 Φεβρουαρίου. Ακόμη δεν είναι γνωστή ούτε η ονομασία του καινούριου cavallino, ούτε η τοποθεσία της παρουσίασης.

Κατά συνέπεια, αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση των υπόλοιπων έξι ομάδων για τις ημερομηνίες παρουσίασης της Mercedes W14, της Red Bull (RB19), της McLaren (MCL36), της Haas VF-23, της Alfa Romeo (C43) και της Williams (FW45).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΩΝΑ F1 2023

  • 11 Φεβρουαρίου - AlphaTauri
  • 13 Φεβρουαρίου - Aston Martin
  • 14 Φεβρουαρίου - Ferrari
  • 16 Φεβρουαρίου - Alpine
  • 23-25 Φεβρουαρίου - Δοκιμές Μπαχρέιν
  • 3-5 Μαρτίου - GP Μπαχρέιν 2023

Photo credits: Alpine Media

TAGS FORMULA 1 ALPINE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ