FORMULA 1

Formula 1: Το Netflix ετοιμάζει τη μίνι σειρά Senna, με Βραζιλιάνο ηθοποιό στο ρόλο του Άιρτον

Ο Άιρτον Σένα
Ο Άιρτον Σένα PRINT SCREEN

Στην 63η επέτειο από τη γέννηση του Άιρτον Σένα, το τηλεοπτικό δίκτυο Netflix αποκάλυψε ποιος ηθοποιός θα υποδυθεί τον θρυλικό πρωταθλητή της Formula 1 στην επερχόμενη σειρά 6 επεισοδίων με το όνομα Senna.

Η σειρά αυτή του Netflix, που έχει τις ευλογίες και τη συμμετοχή της οικογένειας Σένα, θα ακολουθήσει την ανάδυση του μεγάλου Βραζιλιάνου στον κόσμο του μότορσπορ, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 που έφτασε στη Βρετανία για να αγωνιστεί στη Formula Ford μέχρι το τραγικό του δυστύχημα στο GP του Αγ. Μαρίνου, στην Ίμολα το 1994.

Πέραν των αγωνιστικών επιτευγμάτων του Άιρτον, με αποκορύφωμα την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων της F1 (το 1988, '90 και '91), η σειρά θα εστιάσει και στη βαθιά του αντιπαλότητα με τον Αλέν Προστ, αλλά και στη ζωή του εκτός πίστας και στις προσωπικές του δραστηριότητες και σχέσεις.

Formula 1: Το Netflix ετοιμάζει τη μίνι σειρά Senna, με Βραζιλιάνο ηθοποιό στο ρόλο του Άιρτον
NETFLIX/ASSOCIATED PRESS

Η παραγωγή της σειράς έχει ξεκινήσει από το 2020 με σκηνοθέτες τους Βραζιλιάνους Βιθέντε Αμορίμ και Τζούλια Ρεζέντε, και το ρόλο του Σένα υποδύεται ο συμπατριώτης τους Γκάμπριελ Λεόνε.

Ο συγκεκριμένος ηθοποιός, σύμφωνα με την αδερφή του Άιρτον, Βιβιάνε Σένα, «έχει την ικανότητα να αποτυπώσει πιστά την ξεχωριστή προσωπικότητα του Άιρτον, ειδικά του Άιρτον που γνωρίζαμε εμείς στην οικογένειά του, μακριά από την πίστα».

Ο Αμορίμ, μάλιστα, είπε ότι "ο Γκάμπριελ Λεόνε έχει τη χάρισμα, την ένταση και την ευγένια του Σένα", ενώ ο παραγωγός Φαμπιάνο Γκουγιάνε συμπλήρωσε πως "μείναμε ενθουσιασμένοι από τον τρόπο με τον οποίο αναβίωσε τον Άιρτον στα πρώτα μας δοκιμαστικά. Είναι ένας Βραζιλιάνος ηθοποιός που αναδύεται σε διεθνή αστέρα".

Ο Λεόνε, από την πλευρά του, μίλησε για «μια τεράστια ευθύνη και επίσης μεγάλη τιμή να αντιπροσωπεύω ένα ορόσημο που ενέπνευσε τόσους ανθρώπους σε όλη του τη ζωή» και συμπλήρωσε πως "γνωρίζοντας πως θα φέρουμε αυτή την ιστορία σε εκατομμύρια ανθρώπους σε τόσο πολλές χώρες, μέσω του Netflix, θεωρώ αυτόν έναν από τους σπουδαίους ρόλους της καριέρας μου".

TAGS FORMULA 1 F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ