FORMULA 1

Formula 1, GP Μεξικό: Pole Position για τον Φερστάπεν, ταχύτατες οι δύο Mercedes κολλητά πίσω του

Red Bull driver Max Verstappen, of the Netherlands, drives his race car during a practice run of the Formula One Mexico Grand Prix at the Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City, Friday, Oct. 28, 2022. (AP Photo/Moises Castillo)
Pole Position για τον Φερστάπεν στο GP Μεξικό 2022 AP

Εκτός ρυθμού οι δύο Ferrari, θα εκκινήσουν τον αγώνα από την 5η θέση ο Σάινθ και από την 7η ο Λεκλέρ, με την Alfa Romeo του Μπότας ανάμεσά τους.

Σε μια απίστευτη ατμόσφαιρα όπου σε κάθε γωνιά της πίστας Autodromo Hermanos Rodriguez ακουγόταν συνεχώς το “Τσέκο – Τσέκο”, ο Μαξ Φερστάπεν ήταν εκείνος που έκανε τον ταχύτερο χρόνο ολοκληρώνοντας την τελευταία του προσπάθεια σε 1’17''775, παίρνοντας έτσι την 6η του pole position για φέτος.

Δεν ήταν εύκολη μάχη ωστόσο, καθώς οι δύο Mercedes έδειξαν πολύ δυνατές στο Μεξικό. Μάλιστα, αν ο Τζορτζ Ράσελ δεν έκανε ένα λάθος στην τελευταία του προσπάθεια, όταν γλίστρισε στη στροφή 12, ίσως έκλεβε την pole position από τον Φερστάπεν. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η ελάχιστη διαφορά ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes.

Ο Φερστάπεν γνωρίζει καλά ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα γι’ αυτόν στον αγώνα, δηλώνοντας σχετικά μεταξύ άλλων: “Ξέρω ότι είναι πολύ μεγάλη η διαδρομή μέχρι την πρώτη στροφή, οπότε χρειαζόμαστε μια καλή εκκίνηση. Όπως και να έχει, νομίζω πως έχουμε ταχύτερο μονοθέσιο και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θεωρώ πως θα είναι δύσκολος αγώνας. Συνήθως έχουν [οι Mercedes] πολύ καλή απόδοση στον αγώνα, οπότε θα εξαρτηθεί από την στρατηγική, αλλά αυτό το μελετήσουμε απόψε το βράδυ”.

Τέταρτος, πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει ο Σέρτζιο Πέρεζ που πολέμησε για την pole μέσα στην πατρίδα του, αντίθετα με τις δύο Ferrari που έδειξαν έξω από τα νερά τους.

Ο Κάρλος Σάινθ πέτυχε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο και ο Σαρλ Λεκλέρ τον έβδομο, με τον εκπληκτικό Βάλτερι Μπότας να φέρνει την Alfa Romeo στην έκτη θέση, ανάμεσα στα κόκκινα μονοθέσια.

Όγδοος ήταν ο Λάντο Νόρις ο οποίος έκανε μόνο μία προσπάθεια στο Q3, ενώ την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Φερνάντο Αλόνσο και Εστεμπάν Οκόν, μια πολύ καλή επίδοση για την ομάδα της Alpine.

Στο Q2 αποκλείστηκαν οι Ρικιάρντο, Τσόου, Γκασλί, Τσουνόντα και Μάγκνουσεν, ενώ νωρίτερα στο Q1 είχαν αποκλειστεί οι δύο Williams, οι δύο Aston Martin και η Haas του Σουμάχερ. Ο Μάγκνουσεν θα πάρει ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα, καθώς χρησιμοποίησε την έκτη μονάδα κινητήρα εσωτερικής καύσης στο μονοθέσιό του.

Formula 1, GP Μεξικό: Pole Position για τον Φερστάπεν, ταχύτατες οι δύο Mercedes κολλητά πίσω του
GP Μεξικό 2022, Qualifying FORMULA 1
TAGS FORMULA 1 GP ΜΕΞΙΚΟ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ