FORMULA 1

Formula 1: Πάει για νέο ρεκόρ ο Φερστάπεν

Red Bull driver Max Verstappen, of the Netherlands, talks with crew members at the Formula One U.S. Grand Prix auto race at Circuit of the Americas, Thursday, Oct. 20, 2022, in Austin, Texas. (AP Photo/Charlie Neibergall)
Μαξ Φερστάπεν, Red Bull, GP ΗΠΑ AP

Αν και ο Μαξ Φερστάπεν δηλώνει ότι προτεραιότητά του στο Όστιν είναι να κερδίσει η Red Bull το πρωτάθλημα κατασκευαστών, είναι πολύ πιθανό να πετύχει κάτι που μέχρι τώρα έχουν καταφέρει μόνο οι Μίκαελ Σουμάχερ και Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει ήδη το δεύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών Formula 1 στο τσεπάκι του και στο Γκραν Πρι των ΗΠΑ θέλει να εξασφαλίσει, μαζί με τον Σέρτζιο Πέρεζ, τον τίτλο των κατασκευαστών για τη Red Bull.

Ωστόσο, στο GP του Όστιν ο Ολλανδός είναι πιθανό να πετύχει κάτι που μέχρι τώρα έχουν καταφέρει μόνο οι Μίκαελ Σουμάχερ και Σεμπάστιαν Φέτελ: κερδίζοντας στον αγώνα φτάνει τις 13 νίκες σε μια σεζόν. Ρεκόρ που είχε καταφέρει αρχικά ο Σουμάχερ το 2004 και επανέλαβε ο Φέτελ το 2013.

Όπως δηλώνει πάντως ο Φερστάπεν, ο απόλυτος στόχος είναι το πρωτάθλημα κατασκευαστών, έτσι ώστε η ομάδα να εξασφαλίσει και τους δύο τίτλους, κάτι που έχει να κάνει από το 2013.

Αυτό θα συμβεί σε μια από τις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Ένας από τους οδηγούς της Red Bull πάρει τη νίκη.
  • Αν οι Φερστάπεν και Πέρεζ τερματίσουν στην 3η και 4η θέση.
  • Αν στον αγώνα οι βαθμοί που θα αποκομίσει η Red Bull είναι έως και 18 λιτότεροι, συγκριτικά με τους βαθμούς που θα πάρει η Ferrari. Αν η διαφορά στους βαθμούς που θα πάρουν οι δύο ομάδες στις ΗΠΑ είναι 19+ υπέρ της Ferrari, ο τίτλος δεν θα κριθεί σε αυτό το GP.
TAGS FORMULA 1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ RED BULL GP ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ