FORMULA 1

Formula 1: "O Ράικονεν ήταν ο καλύτερος όλων", λέει πρώην μηχανικός των κορυφαίων

Ο Κίμι Ράικονεν
Ο Κίμι Ράικονεν SAUBER MEDIA HUB

Ο πολύπειρος μηχανικός Μαρκ Σλέιντ λέει ότι ο Κίμι Ράικονεν "είναι ο καλύτερος οδηγός με τον οποίον συνεργάστηκα ποτέ στο στήσιμο ενός μονοθεσίου" της Formula 1, και δίνει συναρπαστικές λεπτομέρειες για το ταλέντο του Φινλανδού.

Ο Κίμι Ράικονεν, ο τελευταίος παγκόσμιος πρωταθλητής της Ferrari το μακρινό -πλέον- 2007, είναι κατά τον μηχανικό Μαρκ Σλέιντ ο καλύτερος οδηγός της εποχής του σε ό,τι έχει να κάνει με την αίσθηση και τη ρύθμιση του μονοθεσίου του.

Ο Σλέιντ έχει εργαστεί στο παρελθόν στις McLaren, Renault και Mercedes, έχει υπάρξει μηχανικός οδηγών όπως ο Μίκα Χάκινεν, ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ το 2022 είχε μετακομίσει στη Haas που συνεργαζόταν με τον Κέβιν Μάγκνουσεν.

Και, με την πλούσια εμπειρία του από τη συνεργασία με ορισμένους από τους κορυφαίους οδηγούς της σύγχρονης εποχής της F1, είπε: "Για μένα, ο Κίμι ήταν ο καλύτερος οδηγός με τον οποίο συνεργάστηκα ποτέ, στο στήσιμο του αυτοκινήτου. Είναι απόλυτα φαινομενικός. Η αίσθησή του για κάθε αλλαγή ήταν απλά εκπληκτική".

Και συνέχισε: "Έκανες μια αλλαγή, και μπορούσε να σου πει ότι αυτό είναι καλύτερο εδώ [στην πίστα] και χειρότερο εκεί. Και σου έλεγε 'αν μπορέσεις να το τακτοποιήσεις αυτό [το συγκεκριμένο πρόβλημα], θα μπορώ να είμαι ταχύτερος, οπότε συγκεντρώσου να λύσεις αυτό το πρόβλημα'. Πιστεύω ότι πολλοί οδηγοί δυσκολεύονται να γίνουν τόσο συγκεκριμένοι".

Ο Βρετανός μηχανικός συμπλήρωσε ότι ο Ράικονεν είχε μια 'έκτη αίσθηση' για τη συμπεριφορά του μονοθεσίου: «Προφανώς δεν ήταν σε θέση να καθορίσει τι ακριβώς ήταν, αλλά αν κοίταζες τα στοιχεία και αρχικά δεν έβλεπες τίποτα, θα έπρεπε να τα κοιτάξεις ξανά. Η μεγαλύτερη πιθανότητα ήταν πως όντως κάτι πήγαινε στραβά.

Απόλαυσα πολύ αυτούς τους καιρούς, ήταν πολύ ευχάριστο να συνεργάζεσαι μαζί του. Ήταν απλά σπουδαίος, και αφοσιωμένος σε αυτό σε όλη τη διάρκεια", κατέληξε ο Σλέιντ.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI ΚΙΜΙ ΡΑΪΚΟΝΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ