FORMULA 1

Formula 1: Ο Λεκλέρ μπήκε σε μία τρομερά κλειστή ιστορική λίστα

Ο Σαρλ Λεκλέρ πανηγυρίζει τη νίκη του στην Αυστραλία
Ο Σαρλ Λεκλέρ πανηγυρίζει τη νίκη του στην Αυστραλία 2022 ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AP PHOTO

Ο περίπατος του Σαρλ Λεκλέρ στο GP της Αυστραλίας του επέτρεψε να γίνει μέλος σε μία τρομερά κλειστή λίστα στην ιστορία της Formula 1.

Μέλος μιας ιδιαίτερης λίστας που το όνομά της παραπέμπει στο τένις είναι πλέον ο Σαρλ Λεκλέρ μετά τον περίπατό του στο GP της Αυστραλίας.

Ο Μονεγάκος κυριάρχησε απόλυτα από τις κατατακτήριες δοκιμές μέχρι το φινάλε το του αγώνα κάτι που του επέτρεψε να κάνει το Grand Slam.

Για όσους δεν το γνωρίζουν να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος όρος αφορά στο να πάρει κάποιος την pole position, να κάνει τον ταχύτερο γύρο, να παραμείνει στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και φυσικά να πάρει την νίκη στον ίδιο αγώνα.

Το συγκεκριμένο κατόρθωμα είχε γίνει άλλες 63 φορές στην ιστορία της Formula 1, ενώ μόλις 26 οδηγοί το έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα.

Το δεύτερο χατ τρικ

Φυσικά, με όλα τα παραπάνω ο Σαρλ Λεκλέρ πέτυχε και το δεύτερο χατ τρικ της καριέρας του. Δηλαδή, να κατακτήσει την pole position, να πάρει τη νίκη και να κάνει τον ταχύτερο γύρο. Το προηγούμενο ήταν στον πρώτο αγώνα της φετινής χρονιάς στο Μπαχρέιν.

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Μίκαελ Σουμάχερ με 22 χατ τρικ, ενώ από τους οδηγούς που συνεχίζουν μόλις άλλοι τέσσερις το έχουν καταφέρει. Ο λόγος για τους Λιούις Χάμιλτον, Σεμπάστιαν Φέτελ, Φερνάντο Αλόνσο και Μαξ Φερστάπεν.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ