FORMULA 1

Formula 1: Ο Φερστάπεν στα 87 χιλιοστά από τον Λεκλέρ στις δεύτερες δοκιμές του Μπαχρέιν

Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands steers his car during the first free practice at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Friday, March 18, 2022. (AP Photo/Hassan Ammar)
Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands steers his car during the first free practice at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Friday, March 18, 2022. (AP Photo/Hassan Ammar) © 2022 HASSAN AMMAR / AP IMAGES

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν για 87 χιλιοστά ο ταχύτερος στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές του Μπαχρέιν, με τον Σαρλ Λεκλέρ να βρίσκεται ακριβώς από πίσω του.

Η εικόνα του συναγωνισμού στην κορυφή της F1 άρχισε να εμφανίζεται, καθώς στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Σακίρ οι Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ επιβεβαίωσαν την απόδοση του χειμώνα των RBR και Ferrari - όπως και ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes.

Καθώς οι Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ με τις RB18 και Ferrari F1-75 χωρίστηκαν στην κορυφή από 0,087 δευτ., ο Λιούις Χάμιλτον πάσχιζε με τη Mercedes W13 - η οποία πέραν των προβλημάτων των αναπηδήσεων (porpoising) και της υποστροφής, παρουσίασε και πρόβλημα με τη λειτουργία του DRS. Έτσι, ο Βρετανός περιορίστηκε στην 9η θέση, 1,2 δευτερόλεπτα μακριά από τον πρωτοπόρο Ολλανδό.

Καθώς όλοι οι οδηγοί έκαναν πλέον γρήγορους γύρους με τη μαλακότερη από τις τρεις γόμες, άρχισαν να φαίνονται στις δεύτερες δοκιμές του εναρκτήριου GP της Formula 1 2022 οι πρώτες ενδείξεις για την ισορροπία στην κορυφή. Και οι RBR και Ferrari επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται προς το παρόν ένας βήμα μπροστά, και ενδεχομένως σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Φυσικά δεν γνωρίζουμε τα φορτία καυσίμου που είχε κάθε οδηγός σε αυτές τις δοκιμές, όμως το γεγονός ότι όλοι έκαναν την πρώτη ρεαλιστική φετινή τους προσομοίωση δοκιμών κατάταξης, και σε νυχτερινές συνθήκες -που είναι αντιπροσωπευτικές των δοκιμών κατάταξης και του αγώνα του Μπαχρέιν-, οι απογευματινοί αυτοί χρόνοι προσφέρουν μια καλή ένδειξη για τη δυναμική κάθε ομάδας.

Ο Τζορτζ Ράσελ έδειξε και πάλι να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, σχετικά με το στήσιμο της Mercedes W13, από τον Χάμιλτον - αλλά στην περίπτωση και του Ράσελ η κατάσταση αυτή απέχει πολύ από το να θεωρηθεί ικανοποιητική. Ο νεοφερμένος της πρωταθλήτριας πλησίασε τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari στα 9 χιλιοστά, καθώς οι δύο ήταν έξι δέκατα πίσω από τον Φερστάπεν.

Στο δευτερόλεπτο, περίπου, την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Φερνάντο Αλόνσο με την Alpine A522 και ο Βάλτερι Μπότας, που άφησε μια καλή και ενθαρρυντική ένδειξη για την πρόοδο της Alfa Romeo με τη νέα C43 - έχοντας χάσει όλη την πρώτη περίοδο των δοκιμών του Μπαχρέιν με πρόβλημα στην τροφοδοσία του κινητήρα. Όσο για τον Αλόνσο, δείχνει ότι η απόδοση της Alpine παραμένει ένας γρίφος που θα λυθεί στις αυριανές δοκιμές κατάταξης.

Η Haas ανέκαμψε από τις φτωχές μεσημεριανές της δοκιμές, καθώς το απόγευμα πέτυχε τον 8ο χρόνο με τον Μικ Σουμάχερ -που ήταν μισό δέκατο μπροστά από τον Χάμιλτον- και τον 10ο με τον Κέβιν Μάγκνουσεν. Έτσι, η αμερικανική ομάδα επιβεβαίωσε και αυτή την πολύ καλή εικόνα των χειμερινών δοκιμών, και το μεγάλο της φετινό βήμα προόδου.

Αντιθέτως, οι McLaren, Alpha Tauri και Aston Martin βρέθηκαν εκτός δεκάδας, με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να είναι -στην επιστροφή του μετά από ενάμισι χρόνο, στη θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ που αναρρώνει από τον κορονοϊό- ένα δέκατο πιο αργός από τον Λανς Στρολ.

Το μοναδικό συμβάν των δεύτερων δοκιμών στο Μπαχρέιν ήταν ένα κλείσιμο του Γιούκι Τσουνόντα στον Σαρλ Λεκλέρ, σε γρήγορο γύρο του Μονεγάσκου - συμβάν που οι αγωνοδίκες θα εξετάσουν σε δεύτερο χρόνο. Αύριο Σάββατο (19/3), η 3η περίοδος ελεύθερων δοκιμών θα ξεκινήσει στις 14:00 και οι κατατακτήριες δοκιμές στις 17:00 το απόγευμα.

Formula 1: Ο Φερστάπεν στα 87 χιλιοστά από τον Λεκλέρ στις δεύτερες δοκιμές του Μπαχρέιν
TAGS FORMULA 1 F1 GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ