FORMULA 1

Formula 1: Ο Χάμιλτον προσπέρασε τον Σουμάχερ στην All-Time κατάταξη

Formula 1: Ο Χάμιλτον προσπέρασε τον Σουμάχερ στην All-Time κατάταξη
2021 AP PHOTO/LUCA BRUNO

Μια απίθανη ιδέα είχε ένας fan της Formula 1, καθώς συγκέντρωσε τα αποτελέσματα κάθε σεζόν στην ιστορία του αθλήματος για να δημιουργήσει την λίστα με τους 171 κορυφαίους οδηγούς όλων των εποχών.

Λίγες ημέρες μετά από το φινάλε του πρωταθλήματος του 2021, ένας χρήστης του Reddit είχε μια εντυπωσιακή ιδέα. Πήρε την κατάταξη όλων των οδηγών στην ιστορία της Formula 1, ανά σεζόν, με αποτέλεσμα να προκύψει ένα άθροισμα πόντων, με βαθμολόγηση ανάλογη με εκείνη που υπάρχει σε κάθε Grand Prix (25 πόντους ο πρώτος, 18 πόντους ο δεύτερος κ.ο.κ.).

Από αυτόν τον υπολογισμό προέκυψε ένα σημαντικό στοιχείο, καθώς με την δεύτερη θέση του ο Λούις Χάμιλτον πήρε 18 πόντους και προσπέρασε τον Μίκαελ Σουμάχερ στην All-Time κατάταξη. 285 πόντους έχει ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Βρετανός, 284 έχει ο επίσης επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Γερμανός, με τον Αλέν Προστ (216), τον Σεμπάστιαν Φέτελ (205) και τον Κίμι Ράικονεν (181) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Στην λίστα χώρεσαν 171 οδηγοί, με 15 να έχουν έναν βαθμό χάρη στις δέκατες θέσεις που πήραν σε πρωταθλήματα στα οποία συμμετείχαν. Ο Μαξ Φερστάπεν είναι 30ος με 85 βαθμούς, χάρη σε μία πρώτη, δύο τρίτες, μία τέταρτη, μία πέμπτη και μία έκτη θέση στην νεαρή καριέρα του στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Δείτε και τους 171 οδηγούς εδώ.

Formula 1: Ο Χάμιλτον προσπέρασε τον Σουμάχερ στην All-Time κατάταξη
TAGS FORMULA 1 F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΜΙΧΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ