FORMULA 1

Formula 1: Ντεμπούτο της νέας Williams FW44 - της πρώτης χωρίς το έμβλημα του Σένα στο ρύγχος

Το νέο μονοθέσιο της Williams για το 2022
Το νέο μονοθέσιο της Williams για το 2022 WILLIAMS F1

Για πρώτη φορά μετά το 1994 το μονοθέσιο της Williams του 2022 δεν θα φέρει το S του Άιρτον Σένα στη βάση της εμπρός της πτέρυγας, όπως αποκάλυψε στην παρουσίαση της καινούριας FW44 και στο πρώτο της shakedown στο Σίλβερστοουν.

Για 27 συναπτά έτη ο Σερ Φρανκ Ουίλιαμς κοσμούσε το ρύγχος των μονοθεσίων κάθε χρονιάς με το έμβλημα του μεγάλου Βραζιλιάνου, ο οποίος έχασε τη ζωή του οδηγώντας ένα από τα μονοθέσια της ομάδας -τη Williams FW16- την Πρωτομαγιά του 1994 στην Ίμολα της Ιταλίας.

"Η απόφαση αυτή βασίζεται στην επιθυμία μας να πάμε παραπέρα" εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Γιοστ Καπίτο. "Μπήκαμε σε μια νέα εποχή, έχουμε νέο αυτοκίνητο και ανακαινίσαμε και το μουσείο μας, όπου έχουμε ένας ειδικό τομέα όπου τιμούμε τον Άιρτον.

Πρέπει να δούμε το μέλλον, και να μην δείχνουμε στους οδηγούς το S κάθε φορά που μπαίνουν στο αυτοκίνητο, θυμίζοντάς τους τι έγινε τότε", συμπλήρωσε ο Βρετανός. Η Williams, θυμίζουμε, δεν ανήκει πλέον στα χέρια της οικογένειας Williams, αλλά στο αμερικανικό fund Dorilton Capital.

Η Williams αποκάλυψε σήμερα πρώτα τον καινούριο χρωματισμό του 2022 με ένα υποτυπώδες μονοθέσιο, ο οποίος "ενσωματώνει τη συναρπαστική νέα εποχή της φίρμας Williams" σύμφωνα με την ομάδα. Άλλοι ιδιοκτήτες, άλλες εποχές, άλλα ήθη.

Αμέσως μετά, η ομάδα αποκάλυψε στην πίστα του Σίλβερστοουν το πραγματικό νέο της μονοθέσιο, FW44, που φέρει την υπογραφή του τεχνικού διευθυντή της ομάδας Φρανσουά Ξαβιέ Ντεμαιζόν.

Την εμπειρία του νέου αυτοκινήτου είχαν, στην πίστα του Νορθάμπτονσαϊρ, και οι δύο οδηγοί της ομάδας - Νίκολας Λατίφι και Αλεξ Άλμπον. Η πίστα ήταν βρεγμένη, αλλά έτσι κι αλλιώς ο βασικός στόχος της ομάδας με το shakedown στην πίστα ήταν να ελέγξει την καλή λειτουργία των συστημάτων της FW44.

Στόχος της Williams για το 2022 είναι να κάνει ένα ακόμη βήμα μετά την απρόσμενη ανάκαμψή της το 2021, όταν από την τελευταία θέση και τη μηδενική συγκομιδή βαθμών ένα χρόνο νωρίτερα κατάφερε να τερματίσει σε αρκετά GP του 2021 μέσα στους βαθμούς - με αποκορύφωμα τη δεύτερη θέση το Τζορτζ Ράσελ στο βάθρο του Βελγικού GP, του αγώνα που δεν διεξήχθη ποτέ.

"Οι κανονισμοί είναι αληθινά καινούριοι, οπότε όλη η αεροδυναμική φιλοσοφία του αυτοκινήτου είναι πολύ, πολύ διαφορετική", εξήγησε ο Καπίτο. "Μαθαίνουμε κάθε στιγμή που περνά. Η Williams βρίσκεται περισσότερα από 40 χρόνια στη F1. Οπότε, όλη η εμπειρία των ετών αυτών έχει συγκεντρωθεί, έχουμε σπουδαία ταλέντα μέσα στην ομάδα και θα δούμε τι μπορούν να κάνουν".

TAGS FORMULA 1 WILLIAMS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ