FORMULA 1

Formula 1: Νέες φήμες στην Ιταλία για προσέγγιση της Ferrari στον Ρος Μπρον

Ο Ρος Μπρον στη Ferrari
Ο Ρος Μπρον στη Ferrari FERRARI

Καθώς πληθαίνουν τα δημοσιεύματα περί επικείμενης διακοπής της συνεργασίας της Ferrari με τον αγωνιστικό της διευθυντή Ματία Μπινότο, ένα από αυτά εμπλέκει για τη θέση τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Scuderia, Ρος Μπρον.

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa αναφέρει ότι ο Μπρον -τεχνικός διευθυντής της Scuderia στα χρυσά χρόνια της κυριαρχίας του Μίκαελ Σουμάχερ υπό τη διεύθυνση του Ζαν Τοντ- βρίσκεται στη λίστα των ενδεχόμενων διαδόχων του αγωνιστικού διευθυντή της ομάδας, Ματία Μπινότο.

Η μόνη επίσημη τοποθέτηση της Ferrari στα σενάρια περί αλλαγής του Μπινότο στην αγωνιστική διεύθυνση της ομάδας ήταν εκείνη που έγινε στο πλαίσιο του GP του Άμπου Ντάμπι, και περιλάμβανε την κατηγορηματική άρνηση της φημολογίας.

Ωστόσο, ο ιταλικός -όπως και ο γαλλικός- Τύπος θεωρεί ότι το «διαζύγιο» της Scuderia με τον Μπινότο είναι μόνο θέμα χρόνου. Η La Gazzetta dello Sport γράφει ότι αυτό θα συμβεί με πρωτοβουλία της Ferrari και η Corriere della Serra με πρωτοβουλία παραίτησης του Μπινότο - ενώ ταυτόχρονα οι μηχανικοί στο Μαρανέλο φέρονται να είναι διχασμένοι σχετικά με την αναγκαιότητα αντικατάστασης του Ιταλού στην ηγεσία της ομάδας.

Για τη διαδοχή του μέχρι ώρας τις περισσότερες πιθανότητες φέρεται να συγκεντρώνει ο Φρεντερίκ Βασέρ, αγωνιστικός διευθυντής της Alfa Romeo F1, που έχει στενές σχέσεις με την οικογένεια Τοντ και συνεπώς με τον μάνατζερ του Σαρλ Λεκλέρ, Νικολά Τοντ. Επίσης, την προσφορά για τη θέση φέρεται να έχει αρνηθεί και ο Αντρέας Σιντλ της McLaren.

Τώρα, η εφημερίδα La Stampa αναφέρει ένα ακόμη όνομα, που πιθανώς ενθουσιάζει τους τιφόζι διότι προέρχεται από τη «χρυσή εποχή» κυριαρχίας της Scuderia (2000-'04). Ο Ρος Μπρον ήταν ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας τότε, ενώ συνέχισε με την ίδια επιτυχία αργότερα όταν ανέλαβε τη διοίκηση της Honda -που έγινε Brawn GP το 2009 για να κατακτήσει τους τίτλους με τον Τζένσον Μπάτον- και μετέπειτα της ίδιας ομάδας όταν μετονομάστηκε σε Mercedes F1.

Τα τελευταία χρόνια ο Μπρον είναι ο αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1, εργαζόμενος για την ιδιοκτήρια του σπορ - την αμερικανική Liberty Media. Ο Βρετανός βρίσκεται πίσω και από τους νέους φετινούς κανονισμούς του σπορ, και χαίρει εκτίμησης από όλους στο Μαρανέλο - κάτι πολύ σημαντικό για αυτόν τον πολυσύνθετο οργανισμό.

Παρόλα αυτά, ενδεχομένως ο Μπρον να αντίκρυζε μια πιθανή πρόταση της Ferrari ως υποβάθμιση, σε έναν ρόλο που έχει να ασκήσει εδώ και μία δεκαετία, και εν πολλοίς είναι μικρότερου βεληνεκούς από την αγωνιστική διοίκηση όλου του σπορ. Κατά συνέπεια, η La Stampa γράφει πως ο Βασέρ εξακολουθεί να παραμένει το φαβορί για τη θέση του Ματία Μπινότο.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ