FORMULA 1

Formula 1: Η ταχύτητα της Ferrari στο Πολ Ρικάρ εξέπληξε τον Λεκλέρ

Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco looks his car after he clocked the fastest time during the qualifying session for the French Formula One Grand Prix at Paul Ricard racetrack in Le Castellet, southern France, Saturday, July 23, 2022. The French Grand Prix will be held on Sunday. (Eric Gaillard, Pool via AP)
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco looks his car after he clocked the fastest time during the qualifying session for the French Formula One Grand Prix at Paul Ricard racetrack in Le Castellet, southern France, Saturday, July 23, 2022. The French Grand Prix will be held on Sunday. (Eric Gaillard, Pool via AP) AP

Μετά την έβδομή του φετινή πολ ποζίσιον, στο Πολ Ρικάρ, ο Σαρλ Λεκλέρ είπε ότι δεν περίμενε πως η Ferrari F1-75 θα ήταν τόσο γρήγορη στις δοκιμές κατάταξης του GP Γαλλίας - και αντίστοιχα ο Μαξ Φερστάπεν ότι τα πράγματα θα ήταν τόσο περίπλοκα για εκείνον και την RBR.

Μέχρι πρότινος, η πίστα του Πολ Ρικάρ θεωρούνταν ένα από τα "προπύργια" της Red Bull, λόγω των ευθειών και των αρκετών της γρήγορων στροφών που θεωρητικά θα επιβράβευαν την ανώτερη τελική ταχύτητα της RB18 και την ικανότητά της να θερμαίνει τα ελαστικά της ταχύτερα για τον έναν γύρο των δοκιμών κατάταξης.

Όμως, η πρόοδος της Ferrari στον τομέα της τελικής ταχύτητας με την εφαρμογή της νέας της πίσω πτέρυγας από τον Καναδά και μετά όπως και η υψηλή θερμοκρασία στο Πολ Ρικάρ που συνέβαλλε στην ταχύτερη θέρμανση της γόμας, βοήθησαν σημαντικά τη Ferrari και έφεραν μια σχετικά επιβλητική πολ ποζίσιον. Και αυτό ήταν κάτι που ούτε και ο Λεκλέρ περίμενε.

"Μετά την πρώτη περίοδο πιστεύω ότι είχα εκπλαγεί πολύ από την ταχύτητα που είχαμε", είπε χαρακτηριστικά ο 24χρονος Μονεγάσκος. "Θέλω να πω, και στη δεύτερη περίοδο ήμασταν πολύ δυνατοί. Οπότε, με κάποιο τρόπο αλλάξαμε τα πράγματα για τις δοκιμές κατάταξης, αλλά αυτή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη".

Ο Λεκλέρ εξήρε τη βοήθεια του Κάρλος Σάινθ, που βγήκε στην πίστα μπροστά του για να του προσφέρει κενό αέρος στο Q3, ώστε ο πρώτος να βελτιώσει την τελική του ταχύτητα: "Ήταν ένας σπουδαίος γύρος. Πάσχιζα όλο το διήμερο να πετύχω έναν ολοκληρωτικά καλό γύρο, και τον κατάφερα, αλλά πρέπει να πω ότι είχα και τη βοήθεια του Κάρλος και ότι η ομαδική δουλειά ήταν εκπληκτική. Χωρίς τον Κάρλος τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο στενά. Οπότε ναι, ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Κάρλος. Κι ελπίζω να έρθει μαζί μας στη μάχη για τη νίκη αύριο".

Τέλος, ο Μονεγάσκος παραδέχθηκε εμμέσως ότι όλα θα κριθούν στον αυριανό αγώνα από τη διαχείριση των ελαστικών, στις συνθήκες καύσωνα στο Πολ Ρικάρ: "Είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι έκανε η Red Bull χθες [στις ελεύθερες δοκιμές] διότι υπήρχαν μεγάλες διαφορές στα γυρολόγια, οπότε θα δούμε πώς θα πάει ο αγώνας αύριο", κατέληξε ο πιλότος της Scuderia.

Αντίθετα, ο Μαξ Φερστάπεν είπε ότι εξεπλάγη λίγο και αυτός από τις δοκιμές κατάταξης, αλλά δυσάρεστα: "Πιστεύω ότι μας έλειπε κάτι στις δοκιμές κατάταξης, γενικώς έλειπε πρόσφυση. Ήταν λίγο πιο περίπλοκο από όσο ήλπιζα", τόνισε ο πρωταθλητής.

Και κατέληξε: "Αλλά γενικώς ακόμη πιστεύω ότι έχουμε ένα αξιόλογο αυτοκίνητο για τις συνθήκες του αγώνα, κι ελπίζω ότι τα πράγματα θα κυλήσουν υπέρ μας. Εννοώ, είμαστε γρήγοροι στις ευθείες και θα το αξιοποιήσουμε αυτό αύριο".

TAGS FORMULA 1 FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ GP ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ