FORMULA 1

Formula 1: H Ferrari επέστρεψε στην πίστα και οι Λεκλέρ-Σάινθ στο Μαρανέλο

Formula 1: H Ferrari επέστρεψε στην πίστα και οι Λεκλέρ-Σάινθ στο Μαρανέλο
SCUDERIA FERRARI PRESS OFFI

Ο Κάρλος Σάινθ περνά όλη τη σημερινή ημέρα (25/1) στην πίστα του Φιοράνο, με το μονοθέσιο SF21 της Scuderia από το 2021, στο πλαίσιο των καθιερωμένων δοκιμών της Ferrari για να εγκλιματιστεί η ομάδα στο νέο ξεκίνημα της αγωνιστικής δράσης.

Δύο μήνες μετά το τέλος του πρωταθλήματος του 2022, η Scuderia Ferrari μπαίνει ξανά σε αγωνιστικό κλίμα και προσαρμόζεται και πάλι στις συνθήκες της πίστας, με το τριήμερο δοκιμών που ξεκίνησε χθες (24/1) στην ιδιωτική της πίστα, στο Φιοράνο.

Αυτή η προσαρμογή αφορά τόσο στα μέλη της αγωνιστικής ομάδας και στους μηχανικούς, όσο και στους οδηγούς, και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, οι δοκιμές αυτές στην πίστα που βρίσκεται παραπλεύρως του εργοστασίου του Μαρανέλο ξεκίνησαν χθες (24/1) με τη συμμετοχή του τρίτου και εφεδρικού οδηγού της Ferrari F1, Ρόμπερτ Σβάρτσμαν.

Ο Ρώσος κάθισε στο κόκπιτ της SF21 χθες το πρωί, και συμπλήρωσε 77 γύρους σε βροχερές συνθήκες. Από το γκαράζ παρακολουθούσαν και τρία νεαρά ταλέντα της Ακαδημίας της Ferrari: ο Αρτούρ Λεκλέρ (αδερφός του Σαρλ), η Μάγια Ουέγκ (το πρώτο κορίτσι που μπήκε στην Ακαδημία, το 2021) και η πρωτοεμφανιζόμενη Αμερικανή Αουρέλια Νόμπελς.

Σήμερα, τη θέση του στο κόκπιτ πήρε ο Κάρλος Σάινθ - αλλά ο Ισπανός βρίσκεται εδώ και πολλές μέρες στο Μαρανέλο, όπως και ο Σαρλ Λεκλέρ που θα βρεθεί αύριο (26/1) στο μονοθέσιο. Οι δύο οδηγοί της ομάδας εργαζόταν τις προηγούμενες ημέρες στον προσομοιωτή, καθώς η Scuderia προετοιμάζει το νέο της μονοθέσιο για το 2023, το οποίο θα αποκαλύψει στις 14 Φεβρουαρίου.

Πριν επιστρέψει στο Μαρανέλο, ο Λεκλέρ ολοκλήρωσε ένα εντατικό πρόγραμμα εκγύμνασής του στους Δολομίτες. «Αυτή είναι η μοναδική περίοδος του χρόνου που έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα εντατικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης τέτοιας φύσεως», είπε ο Μονεγάσκος.

Ο Κάρλος Σάινθ, από την πλευρά του, ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες του πατέρα του, δις παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι, στο φετινό Ράλι Ντακάρ με την εργοστασιακή Audi. Έπειτα από αυτό, έκανε το δικό του πρόγραμμα εντατικής εκγύμνασης παρέα με τον πολυπρωταθλητή του MotoGP Μαρκ Μαρκέθ, και έπειτα μόνος του στα βουνά της Ιταλίας.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ