GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Formula 1, GP Βραζιλίας: Πρόστιμο στον Χάμιλτον, που κράτησε τον θρίαμβο στο Σάο Πάουλο

Ο Λούις Χάμιλτον πριν απ' τον αγώνα στο Ζάντβουρτ για τη Formula 1.
Ο Λούις Χάμιλτον πριν απ' τον αγώνα στο Ζάντβουρτ © 2021 PETER DEJONG/ASSOCIATED PRESS

Πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ θα πληρώσει ο Λούις Χάμιλτον, που κρατάει την νίκη του στο Σάο Πάουλο. Ο Βρετανός τιμωρήθηκε επειδή έλυσε την ζώνη του αμέσως μετά από το τέλος του βραζιλιάνικου Grand Prix.

Με πρόστιμο 5 χιλιάδων ευρώ τιμωρήθηκε από την FIA ο Λούις Χάμιλτον, για την κίνησή του να λύσει την ζώνη ώστε να πάρει μια σημαία της Βραζιλίας αμέσως μετά από το πέσιμο της καρό σημαίας στο θριαμβευτικό για εκείνον Grand Prix του Σάο Πάουλο.

Ο Βρετανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 κρατάει έτσι την νίκη του, σε ένα συγκλονιστικό τριήμερο στο Ιντερλάγκος, με τους αγωνοδίκες να ενημερώνουν για το σκεπτικό της απόφασής του και να ολοκληρώνουν έτσι την υπόθεση.

"Αν και αντιλαμβανόμαστε την επιθυμία του να πανηγυρίσει, δεν είναι ασφαλές το λύσιμο της ζώνης όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση. Οι αργές ταχύτητες σε αυτά τα μονοθέσια είναι πολύ γρήγορες για έναν άνθρωπο που δεν είναι δεμένος. Επιπροσθέτως, οι οδηγοί της Formula 1 πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα στις μικρότερες κατηγορίες, ώστε οι νεαρότεροι οδηγοί να μαθαίνουν τη σημασία που έχει η χρήση όλων των συστημάτων ασφάλειας σε όλη τη διάρκεια των αγώνων" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

TAGS GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ FORMULA 1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ