FORMULA 1

Formula 1 - GP Μπαχρέιν: Ο Λεκλέρ ήξερε ότι αυτή ήταν η ευκαιρία της Ferrari να γυρίσει στην κορυφή

Formula 1 - GP Μπαχρέιν: Ο Λεκλέρ ήξερε ότι αυτή ήταν η ευκαιρία της Ferrari να γυρίσει στην κορυφή
2022 AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Για πρώτη φορά μετά το 2008 η Scuderia έδειξε με το θριαμβευτικό 1-2 των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ στο GP του Μπαχρέιν να είναι γνήσια διεκδικήτρια του τίτλου με αξιώσεις, και οι δύο οδηγοί της μίλησαν ανοιχτά για αυτό μετά τον τερματισμό του αγώνα του Σακχίρ.

Η Scuderia είχε πετύχει την τελευταία νίκη και το τελευταίο της 1-2 στο GP Σιγκαπούρης το 2019 με τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Σαρλ Λεκλέρ, αλλά σε κανένα σημείο εκείνης της χρονιάς δεν είχε αποδείξει ότι διέθετε ένα γνήσια και σταθερά ανταγωνιστικό μονοθέσιο για να κάνει πρωταθλητισμό. Η τελευταία φορά που το διέθετε ήταν το 2008, με τους Φελίπε Μάσα και Κίμι Ράικονεν.

Η άνυδρη δεκαπενταετία αυτή τελείωσε σήμερα, με το 1-2 στο GP του Μπαχρέιν -εναρκτήριο του 2022- που επιβεβαίωσε τις βάσιμες υποψίες του χειμώνα: ότι η Ferrari έγινε και πάλι πρωταγωνίστρια, και διεκδικήτρια των τίτλων.

«Σκέφτομαι συνέχεια πόσο χαρούμενος είμαι, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια ήταν απίστευτα δύσκολα για την ομάδα και ξέραμε ότι αυτή θα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς», είπε στον τερματισμό ο Λεκλέρ. «Τα παιδιά έκαναν εκπληκτική δουλειά στη δημιουργία ενός καταπληκτικού αυτοκινήτου, για να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Πολ ποζίσιον, νίκη, ταχύτερος γύρος, 1-2 στον αγώνα με τον Κάρλος. Δεν μπορούσαμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, οπότε σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη τα δύο τελευταία χρόνια. Δεν ήταν εύκολο, αλλά είναι εκπληκτικό ότι επιστρέψαμε πίσω στην κορυφή», συμπλήρωσε ο Μονεγάσκος.

Μιλώντας για την επανεκκίνηση του αγώνα μετά το όχημα ασφαλείας, που έδωσε στον Φερστάπεν μια ανέλπιστη ακόμα ευκαιρία για νίκη, ο Λεκλέρ κατέληξε: «Δεν μου χρειαζόταν το όχημα ασφαλείας, εκείνη τη στιγμή, αλλά έπειτα έκανα εξαιρετική επανεκκίνηση και αυτό μου έδωσε μια μικρή διαφορά ώστε να μπορέσω να διαχειριστώ τον αγώνα μέχρι τέλους».

Ο Κάρλος Σάινθ, από την πλευρά του, τόνισε: «Συγχαρητήρια στον Σαρλ, συγχαρητήρια στη Ferrari. Η Ferrari επέστρεψε, και επέστρεψε κανονικά. Η σκληρή δουλειά αποδίδει και είμαστε πλέον εδώ. Δεν είχα το ρυθμό που θα ήθελα σήμερα αλλά κατάφερα να κρατηθώ ψηλά και να φέρω το ένα-δύο για την ομάδα».

Και για τη μάχη του με τον Φερστάπεν, τον οποίο προσπέρασε τρεις γύρους πριν το τέλος και λίγα δευτερόλεπτα πριν ο Ολλανδός εγκαταλείψει, ο Ισπανός πρόσθεσε: «Στην επανεκκίνηση, είχα μια σπουδαία ευκαιρία διότι όλα μου πήγαν καλά. [Ο Φερστάπεν] αμύνθηκε καλά, για να είμαι ειλικρινής. Και τότε άρχισα ξαφνικά να βλέπω κάποια φώτα να αναβοσβήνουν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του. Και σκέφτηκα πως αυτή ήταν η ευκαιρία μου, και επιτέθηκα. Ήταν άτυχος. Νομίζω σήμερα οδήγησε αρκετά καλά για να αξίζει τη δεύτερη θέση, αλλά μετά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Έτσι είναι τα πράγματα, και εξελίχθηκαν καλά για τη Ferrari».

TAGS FORMULA 1 F1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FERRARI GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ