FORMULA 1

Formula 1, GP Ιαπωνίας: Πρωταθλητής στη Formula 1 ο Φερστάπεν, η ποινή του Λεκλέρ τού έδωσε τον τίτλο

Ο Μαξ Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν 24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε τη νίκη στο Grand Prix της Ιαπωνίας και σε συνδυασμό με την ποινή του Λεκλέρ μετά το τέλος του αγώνα του έδωσε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Δραματική ήταν η εξέλιξη του αγώνα στην πίστα του Σουζούκα. Το Grand Prix κράτησε τρεις ώρες και τελικά έδωσε τον τίτλο στον Μαξ Φερστάπεν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο αγώνας κράτησε αρχικά μόλις τρεις γύρους αφού το ατύχημα του Σάινθ και σε συνδυασμό με την βροχή έστειλαν τους οδηγούς και τα μονοθέσια στα πιτ για περίπου δύο ώρες.

Όταν άρχισε ξανά ο αγώνας, ο Φερστάπεν έφυγε μπροστά και κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Ωστόσο, με δεδομένο πως δεν είχε τον ταχύτερο γύρο δεν του έφτανε για να κατακτήσει τον τίτλο.

Δεύτερος τερμάτισε μετά από μεγάλη μάχη ο Λεκλέρ, με τρίτο τον Πέρεζ. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Μονεγάσκος έκοψε στο τελευταίο σικέιν. Έτσι, τον τιμώρησαν στον με ποινή πέντε δευτερολέπτων και αυτό έστειλε τον Πέρεζ στη δεύτερη θέση και έχρισαν τον Μαξ Φερστάπεν Παγκόσμιο πρωταθλητή για δεύτερη χρονιά.

Πού κρίθηκε η νίκη

Σε έναν αγώνα ειδικών συνθηκών όπως αυτός που διεξήχθη στην Ιαπωνία ήταν δεδομένο πως εάν είχαμε αγώνα όλα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες και την στρατηγική.

Ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull αποφάσισαν να μπουν σχεδόν αμέσως μετά την επανέναρξη του αγώνα για να αλλάξουν ελαστικά, πρόλαβαν την Ferrari με τον Λεκλέρ να μπαίνει μαζί με τον Ολλανδό και έτσι ο Παγκόσμιος πρωταθλητής παρέμεινε μπροστά και έφτασε στη νίκη.

Η φάση του αγώνα

Θα μπορούσαμε να βάλουμε τη μάχη στην εκκίνηση ή το ατύχημα του Κάρλος Σάινθ πριν τη διακοπή στον αγώνα, ωστόσο οι άνθρωποι της πίστας στη Σουζούκα δεν μας επιτρέπουν να ασχοληθούμε με κάτι αγωνιστικό.

Αυτό που έκαναν με τον γερανό που μπήκε στην πίστα ξεκάθαρα πριν βγει κόκκινη σημαία κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες όπου η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα λίγα μέτρα ήταν εγκληματικό.

Ειδικά από τη στιγμή που στη συγκεκριμένη πίστα πριν από λίγα χρόνια κάτω από αυτές και τις συνθήκες ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του πέφτοντας πάνω σε γερανό.

Ναι, είναι εύκολο να ρίξουν ευθύνες στον Γκασλί που όπως φαίνεται πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα, όμως η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της δύο δευτερόλεπτα πριν περάσει δίπλα από τον γερανό που σημαίνει πως ήταν ήδη στην πίστα.

Τι ακολουθεί

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται στις ΗΠΑ και συγκεκριμένη. Το τριήμερο ξεκινάει στις 21 Οκτωβρίου με τις ελεύθερες δοκιμές. Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στη 1 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες δοκιμές, ενώ στις 22:00 ο αγώνας.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ