FORMULA 1

Formula 1, Ferrari: Παραιτήθηκε ο Μπινότο από τη Scuderia

Ο Μπινότο στο γκραν πρι στο Άμπου Ντάμπι
Ο Μπινότο στο γκραν πρι στο Άμπου Ντάμπι SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Η Ferrari ανακοίνωσε πως ο Ματία Μπινότο παραιτήθηκε και στις 31 Δεκεμβρίου του 2022 θα αφήσει επίσημα τη θέση του ως team principal της Scuderia.

Παρελθόν από τη Ferrari είναι ο Ματία Μπινότο. Η Scuderia ανακοίνωσε πως αποδέχθηκε την παραίτηση του Ιταλού, ο οποίος αφήνει τη θέση του team principal από τις 31 Δεκεμβρίου.

"Αποφάσισα να ολοκληρώσω τη συνεργασία μου με τη Ferrari. Αποχωρώ από μια εταιρεία που αγαπώ, στην οποία είμαι μέλος εδώ και 28 χρόνια. Ξέρω πως έχω καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχω τους στόχους που τέθηκαν. Αφήνω μια ενωμένη και αναπτυσσόμενη ομάδα.

Μια δυνατή ομάδα, έτοιμη να πετύχει τους υψηλότερους στόχους. Νομίζω ότι είναι σωστό να κάνω αυτό το βήμα αυτή τη στιγμή όσο δύσκολη κι αν ήταν η απόφαση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στο Gestione Sportiva που μοιράστηκαν αυτό το ταξίδι μαζί μου" ανέφερε ο Μπινότο.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ματία για την συνεισφορά του αυτά τα 28 χρόνια στην Ferrari. Οδήγησε την ομάδα πίσω σε θέση πρωταθλητισμού" δήλωσε από την πλευρά του ο CEO της Ferrari, Μπενεντέτο Βίνια.

Η ανακοίνωση επιπλέον αναφέρει πως η Ferrari βρίσκεται σε διαδικασία ανεύρεσης νέου team principal και πρόκειται να υπάρξουν ανακοινώσεις από το νέο έτος. Θυμίζουμε πως το όνομα του Ρος Μπρον έχει ήδη συνδεθεί με την Scuderia.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ