ΕΙΔΗΣΕΙΣ

FIA Rally Star: Οι δύο Έλληνες προκρίθηκαν στον ημιτελικό

Ο Αχιλλέας Χριστοδούλου
Ο Αχιλλέας Χριστοδούλου FIA RALLY STAR

Η Ελλάδα θα έχει διπλή εκπροσώπηση από τους Κωνσταντίνο Τακιδέλλη και Αχιλλέα Χριστοδούλου στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού τελικού του FIA Rally Star, που διεξάγεται αυτό το τριήμερο στο Έστερινγκ της Γερμανίας.

Κάνοντας τρεις προσπάθειες στη διαδρομή των 750 μέτρων στην πίστα της βόρειας Γερμανίας, οδηγώντας το TN5 Crosscar, οι χρόνοι του 18χρονου Κωνσταντίνου Τακιδέλλη και του 17χρονου Αχιλλέα Χριστοδούλου ήταν αρκετοί για να τους ανεβάσουν στην πρώτη τριάδα του Group καθενός τους, και κατά συνέπεια να τους εξασφαλίσουν από μία θέση στο σημερινό ημιτελικό του ευρωπαϊκού τελικού του FIA Rally Star.

Ο ευρωπαϊκός τελικός είναι ο πρώτος από τους έξι παγκόσμιους τελικούς του FIA Rally Star που θα διεξαχθούν μέσα στο 2022. Ο νικητής του τελικού της κάθε ηπείρου θα ενταχθεί, μαζί με την ταχύτερη νεαρή γυναίκα του θεσμού, στην επταμελή ομάδα του προγράμματος FIA Rally Star για το 2023.

Καθένας εκ των επτά θα ενταχθεί στο πρόγραμμαγμα επαγγελματικής προετοιμασίας της FIA και θα κάνει το '23 έξι Ράλλυ με ένα Ford Fiesta Rally3. Οι ταχύτεροι του θεσμού θα κερδίσουν στη συνέχεια δύο σεζόν στο FIA Junior WRC, και ο καλύτερος όλων μετέπειτα μια σεζόν στο WRC2 με αυτοκίνητο Rally2.

.

Ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης
Ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης FIA RALLY STAR

Οι Χριστοδούλου και Τακιδέλλης έκαναν το πρώτο βήμα αυτής της μεγάλης διαδρομής, μπαίνοντας στην πρώτη τριάδα των ομίλων που συμμετείχε ο καθένας, για να προκριθούν στον ημιτελικό. Ο πρώτος συμμετείχε στον προκριματικό χθες σε στεγνό τερέν, αλλά οι συνθήκες άλλαξαν άρδην σήμερα που προκρίθηκε, σημειώνοντας τον πρώτο χρόνο του Group του σε λασπώδη επιφάνεια, ο Τακιδέλλης.

Στον ημιτελικό πέρασαν 33 από τους συνολικά 89 αγωνιζόμενους (75 άνδρες και 14 γυναίκες, από 22 χώρες) που συμμετείχαν στον προκριματικό (Stage 1) της πίστας του Έστερινγκ, νότια του Αμβούργου. Στον προκριματικό κάθε οδηγός είχε στη διάθεσή του έναν αναγνωριστικό γύρο και τρεις χρονομετρημένους, σε χωμάτινη διαδρομή 750 μέτρων, με το Crosscar TN5 του οργανισμού LifeLive, που ίδρυσε ο αστέρας του WRC Τιερί Νεβίλ - ο οποίος συμμετέχει και στην κριτική επιτροπή του θεσμού.

Ο ημιτελικός (Stage 2), που θα διεξαχθεί σήμερα (29/1) το απόγευμα, θα διεξαχθεί σε μεγαλύτερη διαδρομή, μήκους δύο χιλιομέτρων, και αυτή τη φορά οι αγωνιζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα μόνο δύο γρήγορων γύρων, μετά το πρώτο τους αναγνωριστικό πέρασμα.

FIA Rallye Star 2022 / Estering
FIA Rallye Star 2022 / Estering FIA RALLY STAR
FIA Rallye Star 2022 / Estering
FIA Rallye Star 2022 / Estering FIA RALLY STAR


TAGS ΕΙΔΗΣΕΙΣ RALLY STAR WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ