RALLY STAR

FIA Rally Star: Αλλαγή των Ελλήνων εκπροσώπων στον τελικό της Γερμανίας

FIA Rally Star: Αλλαγή των Ελλήνων εκπροσώπων στον τελικό της Γερμανίας
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ FIA RALLY STAR

Λόγω τροποποίησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων εισόδου στη Γερμανία, είναι αδύνατη η συμμετοχή της Μαριαλένας Παυλή και του Γρηγόρη Εμμανουήλ στον ευρωπαϊκό τελικό του θεσμού FIA Rally Star.

Η συμμετοχή της Μαριαλένας Παυλή και του Γρηγόρη Εμμανουήλ στον ευρωπαϊκό τελικό του θεσμού FIA Rally Star το προσεχές τριήμερο 28-30 Ιανουαρίου στην πίστα του Estering, στο γερμανικό Βορρά, κατέστη αδύνατη λόγω της αυστηροποίησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων εισόδου στη Γερμανία την τελευταία εβδομάδα.

FIA Rally Star: Αλλαγή των Ελλήνων εκπροσώπων στον τελικό της Γερμανίας
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ FIA RALLY STAR

Η 21 ετών Μαριαλένα είχε προκριθεί στον τελικό της Ευρώπης ως η μοναδική Ελληνίδα γυναίκα που δήλωσε συμμετοχή στο θεσμό του FIA Rally Star, ενώ ο 23χρονος Γρηγόρης ήταν ο ταχύτερος της διαδικασίας σλάλομ στον ελληνικό τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ στις 12 Δεκεμβρίου 2021.

Η Ομοσπονδία, μόλις πληροφορήθηκε τα νέα δεδομένα, επικοινώνησε με τους άλλους δύο υποψήφιους που είχαν προκριθεί στην δεύτερη φάση του ελληνικού τελικού - οι οποίοι, όμως, ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν, είτε λόγω υποχρεώσεών τους είτε λόγω των προαπαιτούμενων του πρωτοκόλλου του Covid19.

FIA Rally Star: Αλλαγή των Ελλήνων εκπροσώπων στον τελικό της Γερμανίας
Κωνσταντίνος Τακιδέλλης FIA RALLY STAR 2022


Έτσι, η ΟΜΑΕ και η Motorsport Greece αποφάσισαν, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής υποψηφίων (wildcard) που έχει κάθε αναγνωρισμένο μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη διάθεσή του για το συγκεκριμένο θεσμό, να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης και ο Αχιλλέας Χριστοδούλου.

Οι δυο νεαροί αυτοί αθλητές, των Σωματείων ΑΣΜΑ και Startline αντίστοιχα, πληρούν τις προδιαγραφές του FIA Rally Star και των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων εισόδου στη Γερμανία. Ταυτόχρονα έχουν σημαντική εμπειρία στα Crosscars, με δεδομένο ότι στην ευρωπαϊκό τελικό θα κληθούν να διαγωνιστούν με το TN5 Cross Car.

FIA Rally Star: Αλλαγή των Ελλήνων εκπροσώπων στον τελικό της Γερμανίας
Αχιλλέας Χριστοδούλου FIA RALLY STAR 2022

Πιο συγκεκριμένα, ο 18χρονος Κωνσταντίνος είναι Πρωταθλητής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Cross Car, ενώ ο 17χρονος Αχιλλέας συμμετείχε τα τρία τελευταία χρόνια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cross Car στην κατηγορία Junior.

Οι δυο εκπρόσωποι της χώρας μας προετοιμάστηκαν με μία ημέρα προπόνησης στο Διαδρόμιο του Σπαθοβουνίου την Τετάρτη 26/1, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, και θα αναχωρήσουν για το Αμβούργο της Γερμανίας το πρωί της Πέμπτης 27/1, συνοδευόμενοι από τον Λάμπρο Αθανασούλα και με στόχο την καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας.

Ευχόμαστε στους δύο νέους καλή επιτυχία!

TAGS RALLY STAR WRC ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ