FORMULA 1

Φερστάπεν: "Θα μπορούσε ο αγώνας να είχε ξεκινήσει στην ώρα του"

Ο Μαξ Φερστάπεν στο βάθρο μετά το γκραν πρι του Σπα | 29 Αυγούστου 2021
Ο Μαξ Φερστάπεν στο βάθρο μετά το γκραν πρι του Σπα | 29 Αυγούστου 2021 © 2021 FRANCISCO SECO/AP IMAGES

Ο Μαξ Φερστάπεν, νικητής του GP Βελγίου -του αγώνα με τη μικρότερη απόσταση που διανύθηκε ποτέ στην ιστορία της F1 και χωρίς ούτε έναν αγωνιστικό γύρο- είπε ότι υπήρχαν ελπίδες να διεξαχθεί αν εκκινούσε στις 4:00 μ.μ., καθώς και ότι χρειαζόταν τη νίκη για τη μάχη του τίτλου ανεξαρτήτως του τρόπου που αυτή ήρθε.

Ο Μαξ Φερστάπεν πέτυχε τη λιγότερο κουραστική από τις 6 φετινές του νίκες στα 12 GP της Formula 1, καθώς το GP Βελγίου προσμέτρησε παρότι διεξήχθησαν μόνο δύο συν δύο γύροι πίσω από το όχημα ασφαλείας λόγω της συνεχόμενης έντονης βροχόπτωσης και της έλλειψης ορατότητας από τα λιμνάζοντα ύδατα στην πίστα.

Το πρώτο ζευγάρι γύρων έγινε στις 16:25, 25 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης, ενώ το δεύτερο έγινε στις 19:17. Και στις δύο περιπτώσεις έγινε σαφής η παντελής έλλειψη ορατότητας των οδηγών από το σπρέι των προπορευόμενων μονοθεσίων.

Μιλώντας μετά το τέλος, ο Φερστάπεν εξέφρασε την άποψη ότι θα υπήρχαν περισσότερες ελπίδες να γίνει έστω ένα μέρος του αγώνα, αν αυτός είχε ξεκινήσει κανονικά στις 16:00. "Είναι κρίμα που δεν κάναμε κανονικούς [αγωνιστικούς] γύρους, αλλά οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες στην πίστα. Είπα στις 16:30 [ώρα Ελλάδας] ότι είμαστε εντάξει να ξεκινήσουμε. Νομίζω ότι τότε οι συνθήκες ήταν σχετικά εντάξει, αλλά η ορατότητα ήταν πολύ χαμηλή. Οπότε, αν είχαμε ξεκινήσει στις 16:00 θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες".

Ο Ολλανδός συνέχισε: "Παρόλα αυτά, μετά η πίστα είχε κρατήσει πολύ νερό και συνέχισε να βρέχει. Είναι μια νίκη, αλλά όχι με τον τρόπο που θέλει κανείς να κερδίζει. Σήμερα όλα τα εύσημα ανήκουν στους θεατές που βρέθηκαν στην πίστα και παρέμειναν εδώ όλη τη μέρα, στη βροχή και στο κρύο, νομίζω ότι αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι νικητές σήμερα".

Με δεδομένο ότι δεν συμπληρώθηκε το 75% του αγώνα, αποδόθησαν στο GP Βελγίου οι μισοί βαθμοί - κι έτσι ο Φερστάπεν δεν πήρε το προβάδισμα στη βαθμολογία από τον Χάμιλτον, αλλά μείωσε την υστέρησή του από τους 8 στους 3 βαθμούς.

Σχετικά με τη μάχη του τίτλου, είπε: "Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, φυσικά. Κλείσαμε λίγο τη διαφορά, αλλά θα δούμε και στο Ζάντβουρτ πόσο ανταγωνιστικοί θα είμαστε. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε, να προσπαθούμε να κλείσουμε τη διαφορά, και είμαι σίγουρος ότι έχουμε ένα καλό αυτοκίνητο. Πρέπει μόνο να πιέζουμε για να παίρνουμε όλο και περισσότερη απόδοση από αυτό», κατέληξε ο Ολλανδός.

TAGS FORMULA 1 GP ΒΕΛΓΙΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ