FORMULA 1

Φερστάπεν: "Λίγο απρόσμενη η pole position, όντως δείχνουμε καλοί σε συνθήκες αγώνα"

Red Bull Content Pool
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 01: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 01, 2024 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν δήλωσε μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών του GP Μπαχρέιν, και μετά την πρώτη pole position του 2024, ότι του ήταν “λίγο απρόσμενη” η πρώτη θέση, και παραδέχθηκε ότι η RB20 είναι πιο ισχυρή σε συνθήκες αγώνα.

Η Red Bull απέδειξε στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές της F1 2024, για το εναρκτήριο GP του Μπαχρέιν, τα προγνωστικά των δοκιμών εξέλιξης που ήθελαν τη νέα RB20 να είναι το ταχύτερο μονοθέσιο κερδίζοντας επιβλητικά απόψε την pole position στο Σακίρ με τον Μαξ Φερστάπεν.

Η πίστα βελτιώθηκε σε πρόσφυση αλλά με τον αέρα τις δύο τελευταίες μέρες ήταν δύσκολο να συνθέσεις έναν καλό γύρο”, τόνισε ο Ολλανδός. “Το ίδιο έγινε και στις κατατακτήριες. Στις πρώτες δύο περιόδους κινείσαι λίγο ταχύτερα με τη βελτίωση της πρόσφυσης της πίστας, αλλά το να πάρεις το πάν στο Q3 ήταν λίγο πιο δύσκολο.

Φυσικά είμαι χαρούμενος με την πολ ποζίσιον. Ήτα λίγο απρόσμενη, αλλά ευτυχώς στις κατατακτήριες το αυτοκίνητο ήρθε στα μέτρα που θέλαμε και ήμουν λίγο πιο ικανοποιημένος από αυτό. Χρειαζόταν να ρυθμίσουμε καλά δύο-τρία πράγματα για να αποκτήσουμε αυτή την καλύτερη ισορροπία, αν και με τον αέρα δεν είναι εύκολο”.

Σχετικά με τη γενικότερη εκτίμηση πολλών πως -όπως πέρσι- η Red Bull είναι πολύ ισχυρότερη σε αγωνιστικές συνθήκες, ο Ολλανδός είπε αρχικά πως “πιστεύω ότι οι διαφορές στον αγώνα θα είναι μικρές”, αλλά έπειτα παραδέχθηκε πως “όντως δείχνουμε καλοί σε συνθήκες αγώνα, αυτό είναι το σημαντικότερο, αλλά θα δούμε. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να έχουμε έναν δυνατό αγώνα”.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ