FORMULA 1

Φερστάπεν: "Έβλεπα τη μάχη του Πέρεζ με τον Αλόνσο και παραλίγο να βγω από την πίστα"

Red Bull Content Pool
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 03: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing looks on in the garage during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 03, 2023 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Η διαφορά που είχε αναπτύξει ο Μαξ Φερστάπεν στην κορυφή του GP Βραζιλίας στους τελευταίους γύρους του επέτρεπε να βλέπει στις γιγαντο-οθόνες τη μάχη μεταξύ του Φερνάντο Αλόνσο και του Σέρτζιο Πέρεζ για την 3η θέση. Όμως, σε μια στιγμή τα πράγματα έγιναν οριακά.

Ο Αλόνσο με την Aston Martin AMR23 και ο Πέρεζ με τη Red Bull RB19 έκαναν από μία προσπέραση μεταξύ τους στους δύο τελευταίους γύρους του κυριακάτικου αγώνα του Ιντερλάγκος, στην κορύφωση μιας συγκλονιστικής μάχης που διήρκησε για σχεδόν 30 γύρους.

Την ίδια στιγμή ο Μαξ Φερστάπεν είχε σε απόλυτο έλεγχο την πρωτοπορία του αγώνα, αν και ο Λάντο Νόρις δεν βρισκόταν σε ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση πίσω του. Έτσι, είχε τη δυνατότητα να ρίχνει ματιές στις μεγάλες οθόνες της πίστας, και στη μάχη Αλόνσο-Πέρεζ - η οποία έληξε υπέρ του Ισπανού με διαφορά 53 χιλιοστών του δευτερολέπτου στο φότο-φίνις.

Στους τελευταίους γύρους παρακολουθούσα” είπε ο Φερστάπεν, “και παραλίγο να βγω από την πίστα κι εγώ, όταν τους είδα να μάχονται στην κεντρική ευθεία. Στη στροφή 4 παραλίγο να πάω ευθεία επειδή παρακολουθούσα τόσο πολύ τις οθόνες”!

Μιλώντας για τη μάχη, είπε πως οι Αλόνσο και Πέρεζ “ήταν πολύ κοντά, αλλά σε αυτούς τους δύο τελευταίους γύρους άλλαζαν διαρκώς θέσεις. Ήταν πολύ ωραία”. Κι όσο για τη δική του ημέρα, συμπλήρωσε: “Ήταν ευτυχώς ένας καλός αγώνας. Οι εκκινήσεις μας ήταν καλές, από πλευράς στρατηγικής επίσης κάναμε το σωστό και μπήκαμε στα πιτς τις σωστές στιγμές.

Τόσο με τη μαλακή γόμα όσο και με τη μέση ο Λάντο [Νόρις] έμενε κοντά με αρκετά καλό τρόπο, αλλά στους τελευταίους πέντε με δέκα γύρους του κάθε σετ ελαστικού ήμουν σε θέση να ανοίξω λίγο την απόσταση”, κατέληξε ο πρωταθλητής.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ