FORMULA 1

Ferrari: Αναβαθμίσεις της Ferrari SF-23 σε κάθε αγώνα μετά το Μονακό

2 - GP MONACO F1/2023 - VENERDì 26/05/2023  - credit: @Scuderia Ferrari Press Office
2 - GP MONACO F1/2023 - VENERDì 26/05/2023 - credit: @Scuderia Ferrari Press Office CREDIT: @SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο διευθυντής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ, αποκάλυψε ένα επιθετικό πλάνο αναβαθμίσεων του φετινού της μονοθεσίου σε κάθε αγώνα μετά από το GP του Μονακό αυτού του τριημέρου, και μίλησε για τις προσδοκίες της Ferrari στον αγώνα αυτού του διημέρου.

Η ομάδα του Μαρανέλο επέλεξε να κάνει συνεχείς βελτιώσεις στη Ferrari SF-23 αντί να παρουσιάσει μια βαρέως ανανεωμένη έκδοση του φετινού της μονοθεσίου -όπως η Mercedes- στην προσπάθειά της να καλύψει τη χαώδη απόσταση απόδοσης που τη χωρίζει από τη Red Bull RB19.

Η Scuderia έχει φέρει στο Μονακό μόνο μικρές βελτιώσεις της SF-23, αλλά θα εισάγει ευρύτερες στο Ισπανικό GP του αμέσως επόμενου Σαββατοκύριακου - σε μια πίστα χωρίς τις ιδιαιτερότητες του Μονακό, η οποία αποκαλύπτει πολύ καλύτερα την επίδραση κάθε νέου εξαρτήματος στην αεροδυναμική απόδοση των μονοθεσίων.

"Δεν είχαμε προγραμματίσει αναβαθμίσεις για το Μονακό γιατί είναι πολύ ιδιαίτερο [σιρκουί]", είπε ο Φρεντ Βασέρ. "Κι επίσης, θέλουμε να αφοσιωθούμε περισσότερο στις ρυθμίσεις και στην οδηγική απόδοση αυτό το τριήμερο. Όμως, θα εφαρμόσουμε εδώ τις αλλαγές που είχαμε προγραμματίσει για την Ίμολα, και θα κάνουμε άλλο ένα βήμα την άλλη εβδομάδα στη Βαρκελώνη.

Δεν είναι το ευκολότερο να φέρεις αναβαθμίσεις του αυτοκινήτου στο Μονακό, διότι πιστεύω πως είναι πιο σημαντικό να αφοσιωθούμε στην οδήγηση και στις ρυθμίσεις. Αλλά εφόσον είχαμε κάτι έτοιμο για την Ίμολα, θα ήταν ανόητο να μην το τοποθετούσαμε στο αυτοκίνητο", πρόσθεσε ο Γάλλος.

Μιλώντας για την αναβάθμιση της SF-23 στη Βαρκελώνη, ο Βασέρ συμπλήρωσε: "Στη Βαρκελώνη, σίγουρα, θα έχουμε μια αναβάθμιση στο αυτοκίνητο. Αλλά δεν πρόκειται να φέρνουμε μια μεγάλη αναβάθμιση κάθε πέντε αγώνες - θα φέρνουμε μικρές βελτιώσεις σε κάθε αγώνα.

Οπότε, δεν θέλω να πω ότι είναι θέμα Βαρκελώνη ή τίποτα. Μετά από τη Βαρκελώνη θα έχουμε μια μικρή αναβάθμιση στο Μόντρεαλ, κι άλλη μία στη Βρετανία και Αυστρία. Θα φέρνουμε αναβαθμίσεις σε κάθε αγώνα από τώρα μέχρι το τέλος της σεζόν".

Κατά συνέπεια, συμπληρώνει ο διοικητής της Scuderia, η ομάδα θέτει στόχο τη διαρκή βελτίωση του μονοθεσίου χωρίς να σκέφτεται τη μάχη του τίτλου: "Πιστεύω ότι θα είναι λάθος να σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα», συμπλήρωσε. «Δεν είναι ότι έχω απελπιστεί, απλώς δουλεύουμε για κάθε αγώνα ξεχωριστά. Και πιστεύω πως θα ήταν ακριβώς έτσι κι αν ηγούμασταν του πρωταθλήματος. Το χειρότερο σενάριο είναι να κάνεις υπερβολές στη μία ή την άλλη περίπτωση.

Και συνεχίζουμε να πιέζουμε, να φέρνουμε αναβαθμίσεις, καλές βελτιώσεις στο αυτοκίνητο για να προσπαθούμε να καταλάβουμε πού πρέπει να βελτιωθούμε. Όμως είμαι σίγουρος πως και οι άλλοι θα κάνουν ακριβώς το ίδιο με εμάς. Και δεν σημαίνει ότι σταματάμε [τη μάχη για] το πρωτάθλημα ή κάτι τέτοιο. Ο καλύτερος τρόπος είναι να πιέζεις τους πάντες να κρατούν το κίνητρό τους και θα είναι λάθος να πεις 'εντάξει, ας ξεχάσουμε αυτή τη χρονιά'".

Τέλος, σχολιάζοντας την ταχύτητα της SF-23 στις δοκιμές κατάταξης, που είναι τόσο σημαντικές στο Μονακό, ο Βασέρ μίλησε και για τις πιθανότητες της Ferrari για την πρώτη της φετινή νίκη αυτό το τριήμερο στο πριγκηπάτο: "Εξ αρχής πστεύω ότι ήμασταν σε θέση να διεκδικούμε την πολ ποζίσιον. Κι όταν ξεκινάς από την πρώτη σειρά νομίζω ότι στο Μονακό διατηρείς ελπίδες να κερδίσεις, ή τουλάχιστον έχεις της πιθανότητα της νίκης. Οπότε, σίγουρα είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς, θα δούμε βήμα-βήμα.

Στο Μονακό η ταχύτητα στις κατατακτήριες είναι πολύ πιο σημαντική από όσο στο Μαϊάμι ή στο Μπακού τις προηγούμενες εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι αφοσιωνόμαστε πλήρως στις δοκιμές κατάταξης. Είχαμε την ταχύτητα στις κατατακτήριες του Μαϊάμι και του Μπακού, και ίσως η πίστα [τουΜονακό] μας ταιριάζει λίγο περισσότερο από όσο σε άλλους. Έχουμε καλές ελπίδες για τις δοκιμές κατάταξης", κατέληξε ο Γάλλος.

TAGS FORMULA 1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ