PEUGEOT 9X8

Επιτυχημένη η παρθενική χρονιά στο WEC για την Peugeot TotalEnergies

Fuji_Race
Fuji_Race PEUGEOT SPORT

Μπροστά σε έναν αριθμό θεατών- ρεκόρ, δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα των 6 Ωρών του Fuji, του 6ου και πρότελευταίου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) της FIA για το 2023, που βρίσκει την Peugeot TotalEnergies απόλυτα ευχαριστημένη.

Ο Μίκελ Τζένσεν στο τιμόνι του Peugeot 9X8 #93 και ο Λοΐκ Ντιβάλ στο #94 ξεκίνησαν τον αγώνα από την 5η και 6η σειρά στην εκκίνηση. Οι δύο οδηγοί ξεκίνησαν καλά, κερδίζοντας κάποιες θέσεις, παρά τα πολλά συμβάντα στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του γκρουπ των αυτοκινήτων που έληξαν με την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στον πρώτο κιόλας γύρο.

Fuji_Race
Fuji_Race PEUGEOT SPORT


Μετά την επανεκκίνηση η Team Peugeot TotalEnergies είχε έναν σταθερό αγώνα, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα σημαντικό μηχανικό πρόβλημα, δείχνοντας έτσι τη βελτίωση της αξιοπιστίας των δύο αυτοκινήτων. Τον Μίκελ Τζένσεν ακολούθησαν οι Πολ Ντι Ρέστα και Ζεν-Έρικ Βερν με το μονοθέσιο Peugeot 9X8 #93 να κάνει απροβλημάτιστο αγώνα, τερματίζοντας στην 8η θέση.

DUVAL Loic
DUVAL Loic PEUGEOT SPORT


Το Peugeot 9X8 #94 του Λοΐκ Ντιβάλ, του Στόφελ Βαντόρν, που έτρεξε τον πρώτο του αγώνα με την ομάδα σε αντικατάσταση του Νίκο Μίλερ (που είχε ένα τραυματισμό) και του Γκουστάβο Μενέζες, είχε επίσης έναν σταθερό αγώνα. Οι οδηγοί κινήθηκαν αλάνθαστα, τερματίζοντας τον αγώνα 7οι και αντιμετωπίζοντας έναν ισχυρό ανταγωνισμό από στην κατηγορία Hypercar.

Fuji_Race
Fuji_Race PEUGEOT SPORT


Ο 7ος και τελευταίος γύρος της σεζόν FIA WEC 2023 θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου στην πίστα Sakhir του Μπαχρέϊν, όπου και να ολοκληρωθεί η πρώτη πλήρης σεζόν της Team Peugeot TotalEnergies στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC).

TAGS PEUGEOT 9X8 TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES PEUGEOT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ