ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - Ροβάνπερα: "Παγίδα η πρώτη μέρα για εμάς, πρέπει να μείνουμε στο ρυθμό των πρώτων"

2022 FIA World Rally Championship / Round 10 / Acropolis Rally Greece 2022 / 7th-11th September 2022 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT
Κάλε Ροβάνπερα TOYOTA GAZOO RACING / MCKLEIN

Ο Κάλε Ροβάνπερα είπε ότι η πρώτη θέση του στην εκκίνηση των Ειδικών Διαδρομών της Παρασκευής (9/9) κρύβει πολλές παγίδες για εκείνον, καθώς θα καθαρίζει το σαθρό χώμα - Τι είπε για το ενδεχόμενο κατάκτησης του φετινού τίτλου στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του WRC, Κάλε Ροβάνπερα της Toyota, μπορεί να γίνει ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, αν κερδίσει 18 περισσότερους βαθμούς από τον Οττ Τάνακ στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αυτού του τριημέρου.

Αυτό από μόνο του "δεν είναι και τόσο πιθανό", όπως δήλωσε ο ίδιος, όμως ο 21χρονος Φινλανδός έχει ακόμη μία δυσκολία σε αυτή την προσπάθεια: το γεγονός ότι θα εκκινεί τις Ειδικές της πρώτης πλήρους ημέρας του αγώνα, Παρασκευής (9/9), από την πρώτη θέση (ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος).

Στους χωμάτινους αγώνες του WRC είναι μεγάλο το μειονέκτημα της πρώτης θέσης της εκκίνησης στις Ειδικές, καθώς το πρώτο πλήρωμα συναντά σαθρό και απάτητο χώμα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να γλιστρά περισσότερο αλλά και να καθαρίζει την ιδανική γραμμή για τους αντιπάλους του που ακολουθούν.

2022 FIA World Rally Championship / Round 10 / Acropolis Rally Greece 2022 / 7th-11th September 2022 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT
EKO Acropolis Rally Greece 2022 TOYOTA GAZOO RACING / MCKLEIN

Ο Ροβάνπερα, που κέρδισε στο περσινό Ακρόπολις τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στο WRC, θα έχει το επιπλέον μειονέκτημα ότι η Παρασκευή δεν έχει μεσημεριανό Σέρβις - παρά μόνο ένα σημείο αλλαγής ελαστικών. Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι ο 21χρονος κέρδισε φέτος τους χωμάτινους αγώνες στην Πορτογαλία και την Κένυα εκκινώντας από την πρώτη θέση, την πρώτη ημέρα.

Ο Ροβάνπερα είπε, μιλώντας για το μειονέκτημά του αυτό: "Πιστεύω ότι η πρώτη μέρα θα κρύβει παγίδες για εμάς καθώς θα ανοίγουμε το δρόμο. Φαίνεται πως θα υπάρχει πολύ σαθρό χώμα. Θα χρειαστεί να πιέσουμε αρκετά για να μείνουμε στο ρυθμό των πρώτων, οπότε αυτό είναι το πλάνο μας.

Να προσπαθήσουμε να μείνουμε στη μάχη της κορυφής την Παρασκευή. Φαίνεται ότι εδώ πρέπει να προγραμματίσεις με προσοχή τι θα κάνεις, και επίσης πρέπει να προσέξεις το αυτοκίνητο και τα ελαστικά στις σκληρές συνθήκες. Δεν θα είναι εύκολο", συμπλήρωσε.

Όσο για τις ελπίδες του να γίνει την Κυριακή (11/9) ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής της ιστορίας του WRC, ο 21χρονος μίλησε -αναμενόμενα- με προσεκτικά λόγια: "Δεν θα με πείραζε να τα καταφέρναμε εδώ, αλλά δεν φαίνεται και τόσο πιθανό να συμβεί τόσο εύκολα. Αλλά φυσικά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και ελπίζω να έχουμε ένα καλό ράλι φέτος", κατέληξε.

To SPORT24 ζει το εμβληματικό EKO Acropolis Rally παρέα με την ΕΚΟ, τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμπορίας στην κατηγορία της και μέγα χορηγό της διοργάνωσης αλλά και της Υπερ-Ειδικής Διαδρομής "EKO Super Special Stage" στο ΟΑΚΑ.

TAGS ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ RALLY ACROPOLIS 2022 WRC TOYOTA ΚΑΛΕ ΡΟΒΑΝΠΕΡΑ TOYOTA GAZOO RACING
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ