ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η Toyota ρίχνει στη μάχη 3+1 Yaris με στόχο να επαναλάβει την περσινή επιτυχία

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η Toyota ρίχνει στη μάχη 3+1 Yaris με στόχο να επαναλάβει την περσινή επιτυχία
Κάλε Ροβάνπερα, Toyota Gazoo Racing TOYOTA / MCKLEIN

Ο νικητής του 2021, Κάλε Ροβάνπερα έρχεται στην Ελλάδα με σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία, πλαισιωμένος από τους Έλφιν Έβανς και Εσαπέκα Λάπι.

Νίκη και μόνο νίκη θέλει η Toyota Gazoo Racing στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022. Η αγωνιστική ομάδα της ιαπωνικής εταιρίας στοχεύει στην επανάληψη της περσινής επιτυχίας.

Ο νικητής του 2021, Κάλε Ροβάνπερα, έρχεται στην Ελλάδα με προβάδισμα 72 πόντων στη βαθμολογία και θέλει τη νίκη για να εδραιώσει τον τίτλο και να γίνει έτσι ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του WRC – ότι πρέπει για τα 22α γενέθλιά του Φινλανδού που έρχονται την 1η Οκτωβρίου.

Με μια δεύτερη θέση στο Βέλγιο, ο Έλφιν Έβανς είναι τρίτος στη βαθμολογία και θεωρητικά βρίσκεται και αυτός στη μάχη διεκδίκησης του τίτλου, οπότε αναμένεται να τα δώσει όλα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Το τρίτο Yaris θα οδηγεί ο Εσαπέκα Λάπι, προερχόμενος από δύο βάθρα στους δύο προηγούμενους αγώνες της σεζόν. Ο Λάπι έχει μικρή εμπειρία από το Ακρόπολις καθώς είχε τρέξει μία μόνο φορά, το 2014 στα πλαίσια του ERC.

Ντεμπούτο στο εθνικό μας αγώνα, τέλος, κάνει ο Ιάπωνας Τακαμότο Κατσούτα με τη δεύτερη ομάδα της Toyota, την TGR ERT Next Generation.

To SPORT24 ζει το εμβληματικό EKO Acropolis Rally παρέα με την ΕΚΟ, τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμπορίας στην κατηγορία της και μέγα χορηγό της διοργάνωσης αλλά και της Υπερ-Ειδικής Διαδρομής "EKO Super Special Stage" στο ΟΑΚΑ.

TAGS ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ RALLY ACROPOLIS 2022 WRC TOYOTA TOYOTA YARIS TOYOTA GAZOO RACING ΚΑΛΕ ΡΟΒΑΝΠΕΡΑ ΕΣΑΠΕΚΑ ΛΑΠΙ ΕΛΦΙΝ ΕΒΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ