ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ΕΔ9: Απάντηση Νεβίλ στην επίθεση Οζιέ

2023 FIA World Rally Championship
Round 10, Acropolis Rally
07-10 September 2023

Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Hyundai i20 N Rally1 Hybrid

Photographer: Dufour Fabien
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH
2023 FIA World Rally Championship Round 10, Acropolis Rally 07-10 September 2023 Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Hyundai i20 N Rally1 Hybrid Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH HYUNDAI MOTORSPORT / FABIEN DUFO

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ της Toyota ξεκίνησε τη δεύτερη μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις παίρνοντας την πρωτοπορία στη γενική, αλλά ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai απάντησε κερδίζοντας την επόμενη και έπειτα αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Γάλλο στα 10,9''.

Το δεύτερο πλήρες σκέλος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, 10ου φετινού γύρου του WRC, ξεκίνησε με το πρώτο loop των τριών επαναλαμβανόμενων Ειδικών Διαδρομών -Παύλιανη, Καρούτες, Ελευθεροχώρι- της ημέρας και επιφύλασσε μια οριακή μάχη των Τιερί Νεβίλ και Σεμπαστιάν Οζιέ για την πρωτοπορία της γενικής κατάταξης.

Στην Παύλιανη νωρίς το πρωί οι Κάλε Ροβάνπερα και Οζιέ με τα δύο Yaris Rally1 κινήθηκαν σε πολύ ανώτερο ρυθμό σημειώνοντας τους δύο πρώτους χρόνους, καθώς ο Νεβίλ έχασε 10,6'' από τον Γάλλο και μαζί την πρωτοπορία του αγώνα (με 7,8 δευτερόλεπτα).

Όμως, στην επόμενη δοκιμασία στις Καρούτες ο Βέγλος της Hyundai κατάφερε να απαντήσει ηχηρά στον Οζιέ, με χρόνο κατά 9,8 πιο γρήγορο, για να ανακτήσει την πρώτη θέση της γενικής. Και εν συνεχεία, στο Ελευθεροχώρι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και αύξησε το προβάδισμά του από τα 2,0'' στα 10,9'', κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για τη φετινή νίκη καθώς αγωνιστικά πια το Ακρόπολις βρίσκεται σχεδόν στα 2/3 του.

Ο Νεβίλ το πρωί στην Παύλιανη αισθάνθηκε ότι κινήθηκε στο όριο, αλλά είπε ότι «η πρόσφυση δεν ήταν ιδανική». Στις Καρούτες ο Οζιέ έχασε χρόνο από ένα μικρό λάθος σε μια διασταύρωση όπου του έσβησε ο κινητήρας, ενώ ο Γάλλος είπε ότι δεν ρίσκαρε όσο θα έπρεπε στο Ελευθεροχώρι. «Δε θα παραδώσουμε, όμως, τα όπλα» συμπλήρωσε, καθώς πήρε το δρόμο για το μεσημεριανό Σέρβις στη Λαμία.

Ο Ροβάνπερα κέρδισε -μετά την πρώτη- και την τρίτη Ειδική της ημέρας, αλλά με την επίδοση του Νεβίλ στις Καρούτες δεν κατάφερε να κλείσει τη διαφορά του από τον Βέλγο κάτω από τα 23,7''. Ο Φινλανδός είπε για την Ειδική αυτή πως «δυσκολεύτηκα κάπως με την ισορροπία τoυ αυτοκίνητου. Θα έπρεπε να έχουμε επιλέξει σκληρά ελαστικά», αλλά στο Ελευθεροχώρι η μαλακή του γόμα δούλεψε καλά.

Πάντως ο Ροβάνπερα πήρε σήμερα μια καλή διαφορά από τον Έλφυν Έβανς σε αυτή τη μάχη των δύο διεκδικητών του φετινού τίτλου, καθώς ο Ουαλός εξακολουθεί να μην είναι ικανοποιημένος με την ισορροπία των ρυθμίσεών του και τερμάτισε το Ελευθεροχώρι με υψηλή πίεση λαδιού, με το Yaris του σε υβριδική λειτουργία.

Τα προβλήματα αυτά άφησαν τον Έβανς ενάμισι λεπτό μακριά από τον Ροβάνπερα, αλλά το κυριότερο είναι ότι του κόστισαν την 4η θέση από τον Ντάνι Σόρδο της Hyundai. Είναι δεδομένο ότι ο Ουαλός της Toyota θα προσπαθήσει το απόγευμα να ανακτήσει τη θέση αυτή, και τους βαθμούς της, από τον Ισπανό.

Από τη μάχη του βάθρου αποχώρησε σήμερα και ο Εσαπέκα Λάπι της Hyundai, καθώς σταμάτησε μέσα στις Καρούτες για αλλαγή ελαστικού μετά από το χτύπημα σε βράχο. Στην πρώτη Ειδική της ημέρας, επιπλέον, έμεινε από χειρόφρενο. Έτσι, ο Φινλανδός έπεσε στην 7η θέση, αλλά με σχετική διαφορά από τον 8ο Τάνακ που συνεχίζει να ανελίσσεται, όσο μπορεί, μετά την απώλεια 3:40 λεπτών χθες λόγω προβλήματος στην τρόμπα νερού του Ford Puma Rally1 της M-Sport.

Ο Εσθονός ξεκίνησε με νέα, αλλά μικρότερα, προβλήματα του κινητήρα του σήμερα, αλλά στις Καρούτες η υβριδική του μονάδα ισχύος ήταν εντάξει. Την εξάδα κλείνει ο Τακαμότο Κατσούτα της Toyota, ο οποίος έχασε χρόνο σε ένα τετ-α-κε στην Παύλιανη.

Η σημερινή (9/9) δεύτερη μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συνεχίζεται με το δεύτερο loop των τριών ίδιων Ειδικών μετά το Σέρβις της Λαμίας, που ξεκινούν στις 14:08 / 15:41 /18:05 αντίστοιχα στην Παύλιανη, στις Καρούτες και στο Ελευθεροχώρι.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ΕΔ9: Απάντηση Νεβίλ στην επίθεση Οζιέ

Photo credits: Hyundai Motorsport Media

TAGS ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2023 ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ